avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DPO
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DPO

S.C. cu 160 angajați cu mai multe domenii de activitate printre care și turism este obligata sa desemneze responsabil cu protectia datelor personale si sa aplice regulamentul legat de protectia datelor?

Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:48, 27 Aprilie 2018
Activitatea de turism per se nu atrage obligativitatea angajarii DPO, mai interesant ar fi de stiut cum este gestionata baza de date a clientilor persoane fizice si ce date despre acestia sunt prelucrate, pastrate, eventuale prelucrari ulterioare care ar reiesi din contractele pe care le aveti cu bazele de cazare sau alti operatori de turism, acelea ar putea dicta obligativitatea sau necesitatea DPO. Si numarul de angajati pare destul de mare, presupun ca exista o monitorizare a activitatii acestora.
Conformarea la regulament cred ca ar fi foarte indicata dupa ce ati prezentat
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
Din cate am inteles eu agentiile de turism sunt sub incidenta regulamentului.
Nu este agenție, ci o pensiune turistica.
Si pensiunea turistică lucrează cu date personale dar nu pe scara larga.
La pensiuni e posibil sa nu fie necesar dar lucrurile încă nu sunt lămurite.
Dacă analizam bine aceasta situație toate firmele stochează date, începând de la revisal, partenerii de afaceri, etc.
În regulamentul UE scrie clar ca acesta se aplica marilor operatori care stochează date . ...O totala nebuloasa.

Alte discuții în legătură

Copie dupa cartea de identitate la pensiuni AntiSecretare AntiSecretare Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu ... (vezi toată discuția)
Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor gdpr, firma fara angajați ... claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Responsabil cu protecția datelor GDPR, firma fara angajați sau un singur angajat, agenție imobiliară, ,cum poate respecta legislația? Este obligatorie ... (vezi toată discuția)