avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... p-v de contraventie intocmit in lipsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

p-v de contraventie intocmit in lipsa

Se poate cere anularea p-v de contraventie pentru parcare neregulamentara, in cazul in care acesta a fost intocmit in lipsa (am primit dupa 2 luni p-v prin posta) si astfel nu au fost indeplinite prevederile art.16 alin.7 din O.G.nr.2/2001- "agentul este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare"? La rubrica "obiectiuni" este scris "Nu se afla de fata".
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 16:53, 28 Octombrie 2009
Teoretic, da. practic... nu este un motiv care sa va dea sanse de castig. Mergeti pe ... in dubio pro reo... Altfel spus, contraventia se asimileaza infractiunii, conform Constitutiei Romaniei si art3 Conventia CEDO, beneficiati de prezumtia de nevinovatie. Daca nu au o fotografie care sa demonstreze contraventia, ati castigat fara probleme.
Puteti cere anularea p-v,in instanta,deoare ce art.16 din O.G.nr.2/2001 spune ca procesul verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:.....termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se poate depune plangerea.
Deci, procesul verbal care nu contine in cuprins acest lucru este nul de drept si poate fi atacat.
De unde ati dedus aceasta? Doamna nu a mentionat nimic despre aceasta lipsa. Dupa cum stiti, un astfel de PV are clauze prescrise... printre care si cele mentionate de dvs.
Mentiunile cu privire la termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea exista, doar la rubrica - Mentiuni(obiectiuni) ale contravenientului- apare doar textul "Nu se afla de fata". Pot sa ma leg de acest lucru?
Sau daca exista poza, nu se mai aplica aceste prevederi legale?
Credeti ca am mai mari sanse de castig daca invoc starea de necesitate, deoarece o duceam pe matusa mea de urgenta la spital si negasind un loc de parcare, am parcat intr-un loc nepermis. Pot dovedi starea matusii cu documente medicale din ziua respectiva.
Multumesc!
Nu prea va puteti lega. Sau cel putin, nu cu mari sanse de reusita. Pv-ul a fost semnat de catre un martor? Daca nu, puteti invoca cu succes ce ati spus dumneavoastra coroborata cu inexistenta martorului.
Cat despre poza,... nu cred ca au asa ceva.

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)