avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere și îngrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere și îngrijire copil

Bună ziua! Cele 12 luni în care trebuie sa ai venituri, e obligatoriu sa fie consecutive sau pot fii și întreruperi? Eu am în prezent 14 luni lucrate în ultimele 24 de luni dar am întreruperi și încă o problemă, se poate sa mai primesc indemnizatie chiar dacă mi-am dat demisia de la lucru cu 4 luni înainte sa nasc?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Mary.mary, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 28 Aprilie 2018
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.4
....
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență se stabilește, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului și/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență;
b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condițiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului și/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs nașterea ori s-a înregistrat situația, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna nașterii copilului persoana îndreptățită nu a realizat venituri supuse impozitului și nici nu sa aflat în una sau mai multe din situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil JLJL JLJL Persoanele care realizeaza venituri din salarii în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, beneficiaza de indemnizație crestere copil,chiar daca cele 12 luni nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Acele 12 luni lucrate in ultimi doi ani anteriori nașteri copilului trebuie sa fie lucrate consecutiv sau se i-a in calcul și dacă au fost ... (vezi toată discuția)
Cate luni de munca consecutive trebuie pentru ca sa pot intra in paternitate? mihai198105 mihai198105 buna..numele meu este mihai...as dori sa stiu daca in ultimele 12 luni am schimbat locul de munca evident sa facut intrerupere, am vreo sansa sa obtin ... (vezi toată discuția)