avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este pedeapsa pentru talharie de catre un minor?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este pedeapsa pentru talharie de catre un minor?

Buna seara, un copil minor in varsta de 17 ani a talharit o doamna smulgandu-i geanta ,acesta a fost arestat pentru 30 de zile ,ce sanse are sa scape ? ( copil fara mama ,tatal imobilizat la pat)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:56, 30 Aprilie 2018
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Față de minorul care, la data săvârșirii infracțiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
Față de minor se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârșit o infracțiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracțiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detențiunea pe viață.
Tâlhăria se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
In concret, conteaza foarte mult ce va stabili si procurorul si ulterior, instanta de judecata. Alte aspecte le discutati cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)
Complice la furt Samoila Elena Samoila Elena Buna ziua! Am un verisor in varsta de 16 ani care acum o luna jumate a fost complice la un furt. Au fost prezente 4 persoane la locul faptei, s-au sustras 2000 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Yuliadanut Yuliadanut Am pe cineva acuzat de santaj a primit 30 de zile de arest la domiciliu ce pedeapsă poate sa primească la proces tinand cont ca are 17 ani și e prima fapta (vezi toată discuția)