avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare Permis

Buna Seara.
Am si eu o nelamurire, pe data de 20.10.2009 am acumulat 15 puncte penalizare si pana in ziua de astazi nu am primit nici o notificare scrisa acasa. Astazi in data de 28.10.2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Vreau sa stiu in primul rand daca se cumuleaza cele 30 de zile de la puncte cu cele 30 de zile de la neacordare de prioritate sau ramane doar suspendarea de la neacordare de prioritate puncte fiind anulate odata cu suspendarea permisului de conducere asa cum scrie in normele de aplicare a OUG 195/2002 republicata.
Si mai am o nelamurire, pe caseta de la radar cu care am fost filmat neacordand prioritate la un pieton se vede clar cum o masina era parcata neregulamentar la mai putin de 1 m de trecerea de pietoni iar pietonul face 2 pasi dupa care se opreste pentru a se asigura moment in care trece masina condusa de mine, am specificat si pe procesul verbal la rubrica alte mentiuni acest lucru. vreau sa stiu in cazul in care se cumuleaza cele 2 suspendari a cate 30 de zile ce sanse am in cazul in care as contesta acel PV, in cazul in care nu se cumuleaza dupa parerea mea nu mai are rost sa fac contestatie.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Syfer98 , utilizator 10:42, 29 Octombrie 2009
1-
OUG nr 63/2006 art 96 (4) In cazul cumulului de 15 puncte de penalizare,
suspendarea exerctarii dreptului de a conduce se dispune de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia isi are domiciliul sau,dupa caz resedinta titularul permisului de conducere

2-Daca apreciati ca elementele mentionate sunt atat de evidente,fiind in termen legal aveti dreptul sa contestati PV
Ok. Asta am inteles si eu din ce am citit in articolul respectiv, pe mine ma interesa in mod expres daca se cumuleaza suspendarea pentru neacordare de prioritate cu cea pentru puncte, sau punctele se anuleaza odata cu suspendarea pentru neacordare de prioritate.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Syfer98, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pietonului care a intrat pe trecere in dreptul benzii a doua cu suspendare permis elpibedoro elpibedoro Salut, in 21.05.09 mergeam dinspre p-ta romana spre victoriei pe lascar catargiu iar la ultima trecere de pietoni, care este marcata oblic mi-a intrat un ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 30 zile - neacordare prioritate pieton fox23 fox23 Buna ziua In cursul zilei de vineri 13.01.2011 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordarea prioritatii pietonilor. Eu nu am vazut nici un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)