Buna ziua!
Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in 27.03.2018 (intretinere achitata pe ianuarie).
Acum s-a afisat intretinerea pe luna februarie si administratorul face scandal sa platesc eu pt ca vanzatorul nu e de gasit.
Trebuie sa platesc?
NU aveati cum sa cumparati apartamentul cu adevarinta din 27.03.18 atunci cand ati semnat pe 01.03.18. Poate e 27.02.18......Verificati datele din contract. Ca actual proprietar curent sunteti obligat sa achitati toate restantele apartamentului, si va trebui sa va decontati cu fostul proprietar. Asociatia nu este responsabila - trebuie sa-si primeasca banii.
Acel apartament are un fond de rulment care este al fostului proprietar, daca nu i s-a returnat inca, cereti administratorului sa scada acea suma din fond urmand ca dupa ce i se retituie fostului proprietar sa depuneti dvs fondul de rulment.
Scuze!
Adeverinta este emisa pe 27.02.2018.
Fondul de rulment a fost restituit la data eliberarii adeverintei.
Intentionam sa platesc restanta vanzatorului dar atitudinea agresiva a administratorului m-a facut sa ma razgandesc.
Legal cine trebuie sa plateasca?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1. Desi nu va place raspunsul , il aveti mai sus. Proprietarul curent. Adica Dvs.
2. Vedeti ca se aplica penalitati dupa 51 zile de neplata pentru orice sume restante, inclusiv fond de rulment neconstituit.
Intreb din punct de vedere legal sunt obligat sa platesc. Daca erau 15 persoane in apartament si venea intretinerea enorm de mare trebuia sa platesc eu. Unii consuma si altii platesc?
Nu trebuia sa retina administratorul fondul de rulment pana la achitarea integrala a datoriilor?