avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere

Buna ziua!
Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in 27.03.2018 (intretinere achitata pe ianuarie).
Acum s-a afisat intretinerea pe luna februarie si administratorul face scandal sa platesc eu pt ca vanzatorul nu e de gasit.
Trebuie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: Gigeltavalitu , utilizator 18:27, 2 Mai 2018
NU aveati cum sa cumparati apartamentul cu adevarinta din 27.03.18 atunci cand ati semnat pe 01.03.18. Poate e 27.02.18......Verificati datele din contract. Ca actual proprietar curent sunteti obligat sa achitati toate restantele apartamentului, si va trebui sa va decontati cu fostul proprietar. Asociatia nu este responsabila - trebuie sa-si primeasca banii.
Acel apartament are un fond de rulment care este al fostului proprietar, daca nu i s-a returnat inca, cereti administratorului sa scada acea suma din fond urmand ca dupa ce i se retituie fostului proprietar sa depuneti dvs fondul de rulment.
Scuze!
Adeverinta este emisa pe 27.02.2018.
Fondul de rulment a fost restituit la data eliberarii adeverintei.
Intentionam sa platesc restanta vanzatorului dar atitudinea agresiva a administratorului m-a facut sa ma razgandesc.
Legal cine trebuie sa plateasca?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1. Desi nu va place raspunsul , il aveti mai sus. Proprietarul curent. Adica Dvs.
2. Vedeti ca se aplica penalitati dupa 51 zile de neplata pentru orice sume restante, inclusiv fond de rulment neconstituit.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Gigeltavalitu, utilizator
Intreb din punct de vedere legal sunt obligat sa platesc. Daca erau 15 persoane in apartament si venea intretinerea enorm de mare trebuia sa platesc eu. Unii consuma si altii platesc?
Nu trebuia sa retina administratorul fondul de rulment pana la achitarea integrala a datoriilor?

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)