avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii intretinere fost proprieter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii intretinere fost proprieter

am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost eliberata pe 12.02.2013 si eu pe 14 am semnat actele la notar.administratorul ma pune pe mine sa platesc pe luna ianuarie si pe luna februarie sumele restante.dar in contract nu stipuleaza ca eu sa le platesc.ce pot face.
e oarecum discutabil. pe de o parte datorati intretinere de la data cumpararii apart. si aveti adev. ca nu sunt datorii, pe de alta parte adev. arata ca la acea data nu erau datorii, iar cotele de intretinere se calculeaza pt. consumurile din lunile precedente nu la zi, iar dvs. preluati apart. cu obligatiile sale. as merge pe varianta sa platesc eu si sa incerc sa recuperez de la fostul propr. de buna voie sau la inst. jud.
Explicati reprezentantilor asociatiei ca obligatia dvs de plata a cotelor de intretinere va incumba de la data la care ati devenit proprietari, respectiv din 14.03.2013.

Lunile ianuarie si februarie trebuiesc achitate de cel care avea obligatia de a-si cotele, adica de fostul proprietar.
da dar de ce a eliberat asociatia de proprietari adeverinta.

fosta proprietara nu raspănde la telefon cand o suna administratorul si ma pune pe mn sa platesc.ce pot face o lege ceva sa ma documentez si sa ii dau peste mana administratorului.va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Adriantot, moderator
Dar fostul proprietar nu avea si fond de rulment? Ca se poate acoperi o parte din aceste cote cu suma de la FR.

Dv trebuie sa platiti cotele incepand cu luna februarie cand ati intrat in posesia apartamentului, iar administratorul trebuia sa nu elibereze adeverinta pana nu se asigura ca va avea din ce acoperi cotele de intretinere pana la acea data, fie il punea sa plateasca in avans o suma, fie nu-i restituia FR, iar dv. trebuia sa va edificati asupra cheltuielilor ramase de pe urma proprietarului vanzator si sa transati cu el chestiunea.
Cu factura la curentul electric cum ati procedat?
Conform prevederilor Lg. 230/2007, cheltuielile de intretinere revin proprietarilor. In lunile ianuarie si febr dvs nu erati proprietara.

Daca vor sa inteleaga cei de la asociatie bine, daca nu lasati-i sa va da in judecata. Veti avea castig de cauza. Nu este un motiv legal ca daca fostl proprietar nu mai raspunde la telefon sa achitati dvs cotele. :)

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)