avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii intretinere fost proprieter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii intretinere fost proprieter

am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost eliberata pe 12.02.2013 si eu pe 14 am semnat actele la notar.administratorul ma pune pe mine sa platesc pe luna ianuarie si pe luna februarie sumele restante.dar in contract nu stipuleaza ca eu sa le platesc.ce pot face.
In situatia in care in nu exista clauza in temeiul disp art 20 al 3 din L nr 230/2007 privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator,dvs va revine obligatia achitarii cotelor individuale de intretinere aferente perioadei dupa mutarea dvs in apartament
Debitele existente anterior incheierii contactului de achizitie apartament nu intra in responsabilitatea dvs,asociatia de proprietari-daca are interes,detine parghiile legale pentru recuperare sume cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
@olivia27,
Ca sa recapitulam:
Dumneavoastra trebuie sa platiti cheltuielile afisate pentru luna februarie (intreaga luna si nu jumatate) si fondul de rulment. Asa este legea.
Avand in vedere ca administratorul a eliberat adeverinta si a returnat fondul de rulment fostului proprietar, acesta, administratorul cu presedintele care-au semnat adeverinta vor plati din buzunarul lor cheltuielile de intretiunere pe luna ianuarie.
Cititi Legea 230/2007 si HG 1588/2007 unde o sa gasiti si alte lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)