avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii intretinere fost proprieter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii intretinere fost proprieter

am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost eliberata pe 12.02.2013 si eu pe 14 am semnat actele la notar.administratorul ma pune pe mine sa platesc pe luna ianuarie si pe luna februarie sumele restante.dar in contract nu stipuleaza ca eu sa le platesc.ce pot face.
era platita factura.fondul de rulment i la dat administratorul ca zice el ca era al ei.si mapune pe mn sa dau si fondul de rulment inapoi de 200 ron.lam intrebat si a zis ca asa trb.
atunci se schimba sit., e culpa admin. ca a restituit fr fara sa opreasca suma restanta, urmati tot ce au spus antevorbitorii mei. suma pe care dvs. urmeaza sa platiti ca fr este obligatia dvs. ca nou propr. daca cel vechi a retras-o.
ca ea a retras si fondul de rulment si ma pune sa il platesc si pe ala 200ron .dc
si dvs. daca vindeti va retrageti fr si noul propr. il plateste. pe asta vi-l cere legal si il datorati.
Deci:
- administratorul nu trebuia sa dea fondul de rulment decat dupa ce se achita si ultima luna in care vechiul proprietar a locuit in apartament - luna ianuarie.
- daca socotea ca fondul de rulment nu este suficient pentru ce se previziona ca plata in ianuarie, nu trebuia sa-i dea adeverinta decat dupa ce suplimenta fondul de rulment cu o anumita suma indestulatoare;

Dv. aveti de plata:
- incepand cu luna februarie deoarece ati devenit proprietar pe data de 14 ale lunii;
- orice proprietar este dator sa plateasca fondul de rulment care se inapoiaza celui care l-a platit de-a lungul timpului, atunci cand vinde apartamentul si pleaca din asociatie. Cel nou care intra in apartament isi va achita fondul de rulment in locul ramas gol de la vechiul proprietar.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)