avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zid spre gradina vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zid spre gradina vecinului

Acum 20 de ani s-a facut de catre noi un zid din boltari beton cu fundatie de 14 m lungime si 2,20 inaltime pentru a ne proteja din partea vecinilor.Acest zid s-a facut pe locul fostului gard si formeaza o linie pe hotar intre un perete lateral al casei noastre si o dependinta. Din pacate zidul a inceput dupa o perioada de timp sa se incline spre vecini ajungind la mijloc la o inclinare periculoasa.Noi nu ne intelegem cu vecinii si acestia au refuzat categoric orice colaborare.Mentionez ca zidul va ramine pe acelasi loc doar ca trebuie demontat si facut din nou pe cheltuiala noastra.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: GaMart , utilizator 17:44, 3 Mai 2018
Daca zidul este pe proprietatea dvs. si se poate repara fara a calca pe proprietatea vecinilor sau a face/ depune mizerie la vecini, nu aveti nevoie de acceptul acestora.
Cui apartine dependinta ?
Zidul nu se poate repara doar din partea mea deoarece se gaseste pe hotar si este imposibil sa nu cada mizerie sau material si dincolo cu toate ca lucram din partea noastra..Problema cea mai grava este ca ei lucreaza gradina si sint des pe partea lor in preajma zidului,mai este si un copil mic.Ce se intimpla daca zidul in momentul caderii surprinde pe cineva ?Va rog sa ma iertati dar nu stiu ce este o dependinta.
In aceste conditii nu puteti repara zidul fara acceptul vecinilor si luarea de masuri care se impun pentru prevenirea evenimentelor nedorite.
In ceea ce priveste dependinta, m-am referit la o mentiune a dvs, citez: "... Acest zid s-a facut pe locul fostului gard si formeaza o linie pe hotar intre un perete lateral al casei noastre si o dependinta. ..."
Aceasta dependinta(constructie) ne apartine noua ,zidul respectiv aflindu-se intre aceste 2 constructii formind o linie .
Inteleg ca dependinta este linie de hotar.
Nu aveti alta solutie decat sa insistati la vecini sa accepte repararea zidului cu tot disconfortul creat pe proprietatea lor.

Alte discuții în legătură

Gardul vecin Marcela** Marcela** Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca se poate. La hotarul dintre noi si vecin avem o bucatarie de vara care are un perete ce reprezinta hotar. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Zid comun bajzat bajzat 1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Zid despartitor alex199208 alex199208 Buna seara, Am o casa pentru care s-a ridicat un zid despartitor. Acest zid este pe aceeasi linie cu casa mea! Vecinul de langa mine nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)