avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere vinovat accident circulatie cu PV contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere vinovat accident circulatie cu PV contestat

Buna ziua,

In urma cu ceva timp masina personala, parcata fiind, a fost lovita de un alt autoturism.
A avut loc un accident intre 2 vehicule A si B. Pe scurt evenimentul a fost:
- A a intrat pe o strada cu sens unic. Masina A nu avea asigurare RCA
- B a trecut prin interserctie fara a acorda prioritate vehiculului A
- In urma impactului intre A si B, auto A a ricosat in masina personala C parcata pe dreapta.
In urma constatarii politiei a fost declarat vinovat soferul masinii B.
Soferul B a contestat PV in instanta, deschizand un proces cu Politia Romana.
Instanta a anulat PV de vinovatiei al B, decizia fiind contestabila in termen de 30 zile. Din decizie reiese doar ca PV de vinovatie a fost anulat, nu si un vinovat clar pentru producerea accidentului.
Considerand ipotetic ca decizia instantei nu se va schimba, am urmatoarea intrebare:
Cum obtin un vinovat din acest incident pentru a putea recupera prejudiciul adus masinii personale?
Va decide din nou politia vinovatia accidentului sau trebuie actionat in instanta pentru a avea un vinovat?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
AbcdefGH182, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie ContSters237549 ContSters237549 Accident usor fara victime, autoturism firma ce circula pe strada Dragos-Voda, cu un autoturism persoana fizica ce vine din dreapta dintre blocuri de locuinte ... (vezi toată discuția)
Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare c/val reparatie efectuata pe rca de la asigurat de catre asigurator fica fica In data de 20.06.2007 a avut loc un accident de circulatie intre 2 autoturisme , ambele suferind avarii. In acest eveniment a fost implicat soferul A si ... (vezi toată discuția)