avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Art 396 amanarea pronuntarii in divortul cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Art 396 amanarea pronuntarii in divortul cu acordul partilor

Art. 396

Amânarea pronunţării

(1) În cazuri justificate, dacă instanţa nu ia hotărârea de îndată, pronunţarea acesteia poate fi amânată pentru un termen care nu poate depăşi 15 zile.

(2) În cazul amânării prevăzute la alin. (1), preşedintele, odată cu anunţarea termenului la care a fost amânată pronunţarea, poate stabili că pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Buna ziua

Ce consecinte are amanarea pronuntarii in divortul cu acordul partilor, referitor la articolul de mai sus? Daca sotii si au exprimat liber consimtamantul in fata instantei de fond, de a divorta, iar instanta nu a luat imediat hotararea ci a amanat.o, in cat cat pot intra in posesia hotararii de divort? Se primeste la domiciliu sau ma adresez instantei? Cu respect. Laira Simionoiu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va comunica hotararea pronuntata prin posta la fel ca toate hotararile judecatoresti.amanarea pronuntarii se dispune din diverse motive atunci cand judec considera necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare Stoica Nicoleta Stoica Nicoleta Buna ziua! Va rog, se poate sa-mi spuneti si mie ce inseamna \\"Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare smari smari Buna ziua! Intrebarea este : O pronuntare de cate ori poate fi amanata? E deja amanata a Patra oara ! (vezi toată discuția)