La al doilea job part time angajatorul a declarat ca am jobul principal la ei si am primit acea deductie de la stat. De la bun inceput i-am informat ca acesta este al doilea job si nu cel principal.
Nu am aflat de aceasta greseala facuta de HR decat dupa un an si cateva luni.
Ce pot face ca sa se remedieze situatia si sa nu raman dator la ANAF?
elenazan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Angajatorul are posibilitatea sa corecteze aceasta eroare depunand declaratii rectificative pentru perioada in care ati beneficiat de deducere si apoi sa vireze diferenta de impozit datorat.Dvs.nu ramaneti dator la ANAF, doar ca s-ar putea ca angajatorul sa recupereze de la dvs. aceste sume pentru ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa primiti mai putini bani.
Multumesc pentru raspuns.
Ce am fost informat de la HR este ca ei nu pot (sau poate nu vor) sa faca nimic si mi-au zis ca daca se autosesizeaza ANAF ei imi vor opri din salar pe baza unei cereri oficiale din partea lor sau in urma unei hotarari judecatoresti.
Nu pot sa accept ca nu este nimik de facut ca sa se repare aceasta greseala.
S-ar putea face ceva sa "fortez angajatorul" sa remedieze aceasta greseala?
elenazan
Este un pic complicat pentru ei, pentru fiecare luna trebuie trimisa o D112 rectificativa, trebuie modificate toate statele de salarii din fiecare luna din aceasta perioada.
Si in plus, in functie de venitul dvs. s-ar putea sa nu fie asa mare paguba astfel incat sa se refaca atatea documente.
Inteleg... deci cum ar trebui sa procedez? sa las ANAF-ul sa se autosesizeze? Voi plati penalitati pentru asta?
Ma gandesc acum la consecintele pe termen lung... si imi doresc sa rezolv cumva aceasta situatie de vreme ce stiu de ea...
GermanAlex
Nu mai este problema dumneavoastra din moment ce ati sesizat firma. E treaba ei. Firma face statele de plata si calculul. Nu va mai faceti atatea probleme. Sper ca ati sesizat in scris problema, ca sa existe si o dovada.