avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am beneficiat de concediu platit conform legii si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am beneficiat de concediu platit conform legii si remuneratie pe concediu partiala.

Buna ziua
Eu am o mare problema si poate cei din Ploiesti daca vad se autosesizeaza.
Am lucrat timp de 5 ani,la o firma,respectiv S.C. ..... SRL, administrator D.F. si nu am beneficiat de concediu platit conform legii si remuneratie pe concediu partiala asa cum era normala deoarece eram angajat la 4 ore in ultimii ani din 2018 pana in 23.08.2021 iar primii ani la 8 ore din 2016 pana in 2018.
Am plecat de la aceasta firma deoarece administratorul desi nu ofera dreptul la concediu,iar atunci cand nu mai rezistam avea pretentii ca tot eu sa platesc si concediul,adica sa dau planul pe perioada de concediu,iar ultima perioada 10-21august 2021,desi masina taxi a stat la el si a iesit si a facut incasari,atunci cand am venit sa ii spun ca nu o sa mai lucrez pentru S.C. ..... SRL, administrator D.F. a inceput cu amenintari,iar eu de frica am dat sumele pe o saptamana,recent acesta a venit cu pretentii sa ii platesc si o planetara respectiv suma de 200 lei,in total acesta mi-a cerut pana acum suma de 900 lei,200 de lei inainte de concediu am platit din buzunar dispeceratul Index,am lasat masina la acasta din data de 10-21 timp in care a si lucrat,apoi a venit cu pretentiile sa ii dau diferenta de plan pe saptamana de concediu 400 de lei,plus contravaloarea planetarei 200 de lei,binenteles abuziv aceastea din cauza problemelor personale care le am,
Rugamintea mea este ca organele in drept sau cei care lucreza la ITM,finante sa se autosesizeze in cazul meu A. S. si S.C. ..... SRL, administrator D.F.

editat : date de identificare
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 8 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ITM-ul nu se sesizeaza din oficiu .

1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate trage la răspundere! firme private daca nu respectă ... Babic@ Babic@ Cine poate trage la răspundere! Firme private daca nu respectă norme de muncă și salarizare??? (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru prestare servicii la "negru". anttonnio anttonnio Buna ziua, Care este institutia care poate primi o reclamatie, referitoare la o persoana fizica care presteaza servicii in domeniul constructiilor pentru care ... (vezi toată discuția)
Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se ... Madalin 2023 Madalin 2023 Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se plătea pe card adică 1000de lei iar o parte în plic adică 2200lei și 600de lei pe alt ... (vezi toată discuția)