Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se plătea pe card adică 1000de lei iar o parte în plic adică 2200lei și 600de lei pe alt cars,dar încadrarea pe cartea de munca a fost pe salariul minim pe economie,am înțeles că pot recupera banii care nu au fot plătiți către stat?este adevărat? mulțumesc!
Ce sa recuperati si de la cine? Oficial ati fost platit cu.minim pe ec, raportat la salariul minim au fost platite si taxele, iar diferenta ati incasat-o la negru, ambii si dvs si angajatorul, pacalind statul.
Acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, se sanctioneaza de catre ITM cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Munca la gri
omumaro
Salut, in urma cu ceva timp am accesat un credit de nevoi personale. Suma primita, nu foarte mare, m-a pus pe ganduri legat de salariu. In urma cautarilor am ... (vezi toată discuția)