avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMUNICARE DECIZIE PENSIONARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMUNICARE DECIZIE PENSIONARE

Buna ziua.Ce obligatie am la primirea deciziei de pensionare pt limita de varsta,52 ani,potrivit art 57 din 263/2010,personal cercetare cu peste 15 ani in zona 1 de radiatii.Precizez ca sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata.Mai exact,am obligatia anuntarii angajatorului ca am o decizie de pensionare ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioangara , utilizator 13:32, 4 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu scrie exact in lege despre o astfel de obligatie, in mod normal trebuie sa va anuntati angajatorul despre comunicarea deciziei de pensionare.
Multumesc mult pt raspuns.Care sunt riscurile personale daca nu comunic decizia de pensionare si primesc pensie + salariu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Risc ; munca nedeclarata sau altfel spus "munca la negru", deoarece raportul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare .
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu (companie privata) b26ddg b26ddg Buna ziua, am 59 ani si 4 luni si incepand cu 27 mai 2020 indeplinesc conditiile de iesire la pensie la limita varsta, luand in considerare cei 8 ani de lucru ... (vezi toată discuția)
Contract de munca versus decizie de pensionare Iuliana Croitoru Iuliana Croitoru Buna ziua. Tatăl meu a primit decizia de pensionare, fiind născut in 1958, având peste 40 de ani in câmpul muncii și 20 ani de munca grupa II (s-a redus ... (vezi toată discuția)