avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit firma nou înființată
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit firma nou înființată

Am înființat recent un Srl cu capital 45000 lei si doresc sa o declar platitoare de ȚVA si sa trec la impozitarea pe profit .La Anaf mi s-a spus că îmi trebuiesc si 2 angajati cu norma intreaga. Eu inca sunt in procedura de obținere a autorizațiilor de funcționare. Regulă cu 2 angajati cu norma intreaga este prevăzută în legislație ?Va fi necesar sa am mereu 2 angajati cu norma intreaga ? Imi poate refuza trecerea la impozitarea pe profit daca nu am cei 2 angajati?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula este legiferata prin OUG 25/ 2018. Trecerea la impozit pe profit se va realiza începând cu trimestrul în care societatea îndeplinește cele două condiții simultan, iar calculul impozitului pe profit se va face ținându-se seama de veniturile și cheltuielile înregistrate cu data de 1 a primei luni a acelui trimestru.
Dacă după trecerea la profit una sau ambele condiții care au permis trecerea la profit nu se mai îndeplinesc, atunci, pentru a rămâne plătitoare de impozit pe profit, entitatea trebuie să reîndeplinească condiția în termen de 60 de zile calendaristice. În caz contrar va trece la micro iarăși și nu va mai putea reveni la impozit pe profit decât dacă va îndeplini alte criterii decât cele legate de capital social sau de numărul de salariați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit Dănilă mirela Dănilă mirela Dacă o societate comercială are la 31 decembrie un capital social mai mare de 45000 de lei si mai mult de doi angajati dar cifră de afaceri sub un milion ... (vezi toată discuția)
Salariati in microintreprindere alexandra2016 alexandra2016 Buna ziua am o intreprindere deschisa anul trecut care are 11 salariati angajati cu 4 ore fiecare as vrea sa stiu firma mai se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Un srl poate opta sa devina platitor de impozit pe profit? carmen.filimon@blumenfield.ro carmen.filimon@blumenfield.ro Buna ziua, Un SRL, cu cifra de afaceri pana in 1.000.000 euro in anul 2020 , dar cu capital social de 45.000 lei si mai mult de 2 salariati, poate opta sa ... (vezi toată discuția)