avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Evaluare a surselor potentiale de risc
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Evaluare a surselor potentiale de risc

Sucursala electrocentrale Craiova II, a scos la licitatie urmatorul obiect de achizitii: Serviciu de evaluare a surselor potentiale de risc din cadrul SE Craiova II" cu specificatiile:
a) sa identifice si sa evalueze pericolele majore in care sunt implicate substante periculoase;
b)sa identifice si sa evalueze punctele critice
c) sa identifice si sa evalueze zonele de impact in care se pot manifesta cons.unui acc.major din amplasament si din jurul amplasamentului;
d)sa descrie scenarii de acc majore posibile, conditiile in care acestea se pot produce, o ev.cantitativa a probabilitatii de producere precum si a gravitatii consecintelor ptr fiecare scenariu in parte;
e)ev,amplitudinii si a gravitatii consecintelor maj.identificate;
f)reprez.grafica a zonelor de impact;
g) transpunerea datelor in planul topocadastral vectorial .

Intrebare:

Cunoasteti firme/persoane specializate care sa poate intocmi cele de mai sus?
Daca da, rog detalii.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Akhenaton81 , utilizator 13:31, 5 Mai 2018
Cautati pe internet firme - Servicii externe de prevenire si protectie in domeniul ssm, autorizate de catre Inspectia muncii sa presteze activitati conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Informatii la Inspectia muncii aici: [ link extern ]
Credeti ca Pece se aplica in cazul descris?Sau ca serviciile externe in afara de evaluari copy-paste pe locuri de munca si in nici un caz pe o activitate sau risc, mai stiu sa faca ceva?
Daca va referiti la metoda PECE pentru evaluare riscuri profesionale (?!) nu exista un act normativ care sa oblige efectuarea evaluarii riscurilor profesionale dupa o anumita metoda.
Daca veti contacta un SEPP autorizat de catre Inspectia muncii/ ITM si cu firma inregistrata la Registrul comertului, ar trebui sa cunoasca modul de evaluare a riscurilor profesionale.
Daca veti primi un material copy-paste atunci nu este vorba de o evaluare profesionista a riscurilor si deci nu ati contactat pe cine trebuie. Un astfel de material inutil nu trebuie platit.
Angajatorul nu are obligatia sa contacteze un SEPP, poate sa isi faca singur evaluarea de riscuri profesionale, desemnand o comisie la nivelul firmei care sa coordoneze activitatea de identificare si evaluare riscuri profesionale pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati. Exista un ghid postat pe site-ul Inspectiei muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta nu are nici o legatura cu identificarea si evaluarea riscurilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
In legislatia de mediu din Romania privind 'Procedura de realizarea a bilanturilor de mediu'- este prevazuta obligativitatea titularilor activitatii de a executa studii de evaluare a riscului situatia in care poluarea este semnificativa, adica atunci cand nivelele de emisii depasesc valorile de prag. Evaluarea riscurilor, analiza posibilitatii de acceptare a acestora, luarea deciziilor si implementarea lor, fac parte dintr-un ciclu repetitiv, care constituie de fapt esenta managementului riscului.
Asa ca va recomand sa va adresati filialei teritoriale a Garzii Naționale de Mediu care are rolul de asigurare a securității mediului prin acțiuni de prevenire a riscurilor și limitarea amenințărilor de ordin ecologic, respectiv poluarea resurselor de apă, a aerului, diminuarea fertilității solului, poluarea transfrontalieră și altele care va poate indruma catre o firma specializata in intocmirea acestei documentatii care este foarte complexa.
Daca ne referim strict la poluare (de expl. aparitia de nori toxici in urma unei avarii produse la un agent economic si raspandirea acestora in atmosfera) studiul trebuie facut de o firma specializata agreata de Ministerul mediului. Un astfel de studiu are legatura si cu identificarea si evalaurea riscurilor profesionale la locul de munca prin posibilitatea inhalarii de gaze toxice de catre lucratori, producerea de incendii si/ sau explozii, etc.
Cele 2 studii aflate in discutie au aspecte care se intersecteaza si ma refer in special la pct. a-c din discutie.
Dupa parerea mea, studiul de impact asupra mediului pentru a fi efectuat trebuie sa aiba la dispozitie cel putin identificarea riscurilor profesionale existente la locurile de munca.

Alte discuții în legătură

Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm sau lucrator desemnat ssm Hope93 Hope93 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti, am liceul tehnic, absolventa de ASE(studii de lunga durata) si recent am facut un curs de SSM de 80 de ore, in baza ... (vezi toată discuția)
Evaluare factori de risc dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Care este baza legală după care evaluarea factorilor de risc la o societate să se facă în conformitate cu REVISAL-ul și nu cu locurile de ... (vezi toată discuția)