Nu ati inteles. Trebuie sa cititi legislatia ssm si sa urmati un curs de perfectionare de 80 de ore organizat/ agreat de catre ITM. La acest curs primiti informatii despre legislatie, cum se aplica, atributii lucratori in domeniul ssm.
Cursul de evaluator de risc care sustineti ca l-ati absolvit ar fi trebuit sa va invate ce reperezinta evaluarea riscurilor prtofesionale si cum se efectueaza practic o astfel de evaluare. Gasiti aici un ghid care trebuie urmat pasa cu pas invederea intocmirii materialului de identificare si evaluare riscuri profesionale pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii -
[ link extern ]
ROI este document separat care nu contine materialul de identificare si evaluare riscuri profesional. Organigrama firmei (posturile necesare pe locuri de munca, care se ocupa de catre lucratori) se intocmeste in functie de activitati desfasurate, flux tehnologic, etc.
Riscurile de accidentare se evidentiaza in instructiuni proprii intocmite pe locuri de munca/ activitati desfasurate atunci cand se precizeaza modul corect de lucru, interziceri, echpament individual de protectie, etc.
Activitatea lucratorului ssm este prevazuta la art.15 din HG nr, 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulerioare.
Lucratorul ssm nu intocmeste nicio fisa pentru locuri de munca, muncitori, etc. Instructiunile proprii ssm, fisele de post, atributiile de serviciu, etc. se intocmesc de catre angajator/ conducatorul locului de munca.
Daca dvs. urmeaza sa fiti desemnata lucrator cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm nu cred ca este momentul. Mai intai trebuie sa va insusiti legislatia, sa intelegeti ce este de facut si cum.
Vreau sa cred ca v-ati ales cu ceva din instruirea mea pentru dvs.