avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 61/1991: cine este amendat în cazul unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 61/1991: cine este amendat în cazul unei sesizări privitoare la zgomot, proprietarul sau muncitorii care îl produc?

Lega 61/1991 : Cine este amendat in cazul unei sesizari de zgomot intre orele 13.00-14.00? Proprietaru sau muncitorii care lucreaza in proprietate (fara acte legale) ? Un raspuns urgen. Ms

MENTIUNI: Muncitorii au facut zgomot cu acordul proprietarului in interiorul proprietatii, nu in strada ca sa fie ei amendati ..
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sesizati politia vor fi amendati contraventional cei care produc zgomotul.
Daca sesizati ITM, pentru munca la negru, vor fi amendati contraventional proprietarul si lucratorii. Este un aspect de catre trebuie tinut cont: lucratorii trebuie gasit lucrand si/sau facand zgomot.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei;
....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
e1) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
...
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....


Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Politia locala a venit dupa 2 ore (pe motivul ca au avut si alte reclamatii si este doar un singur echipaj) .. eu am facut cateva filmulete cu zgomotul din casa si cu ora de la TV.
Nu trebuia Politia Locala sa sesizeze ITM-ul atata timp cat cei 2 muncitori au recunoscut ca muncesc acolo fara nici o forma legala ?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia locala nu are atributii legale privind munca la negru.

Alte discuții în legătură

Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu ... mihaipreotescu mihaipreotescu Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu mici pauze. In sensul ca foloseste bormasina cu percutie cam la orice ora vrea el. Si daca sa ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care vecinii renoveaza de 6 luni zilnic si produc zgomote insuportabile? utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua din iarna s-au mutat niste vecini fix deasupra mea, au inceput sa renoveze, s-au oprit din cauza situatiei cu coronavirusul dar acum au inceput ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)