avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosare penale pentru alcool la volan, fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosare penale pentru alcool la volan, fuga de la locul accidentului și conducere cu permisul suspendat. Îmi puteți spune ce se va întâmpla la proces, sunt șanse să-mi dea cu executare?

Buna ziua, in urma cu 1 an si jumatate mi a fost retinut permisul pentru bautura (0,63 aer si 1,12 sange iar la a doua recalculare a iesit 1,80) si fuga de la locul accidentului, am intrat intr-un cap de pod si am plecat acasa (fara vatamare corporala). Acum o saptamana am fost oprit in trafic de catre agenti si mi au facut dosar penal avand permisul suspendat de la accident (la test a iesit 0 in aer) si ieri s-a mai intamplat odata aceeasi faza. In momentul actual am 3 dosare penale si nici unul nu este finalizat. Imi puteti spune va rog ce se va intampla la proces ? sunt sanse sa mi dea cu executare ?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: HrincuVasileAdelin , utilizator 16:03, 9 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Pe 29.11.206 am facut primul dosar penal si mi a fost luat permisul. mi au dat doar o dovada "fara drept de conducere" Dosarul inca nu a ajuns in instanta. Eu cred ca este retinut (suspendat) pana la finalizarea procesului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
HrincuVasileAdelin, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@drmp:
Or conform codului rutier, suspendarea dreptului de aconduce se poate face pentru o perioada de 90 de zile, 60 de zile, respectiv 30 de zile (nicidecum 1 an si jumatate). Vi s-a restituit intre timp permisul iar apoi perioada de suspendare vi s-a majorat? Care este in realitate stadiul acelui dosar penal?

In practica, in cazul intocmirii unui dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 336 c.p. se elibereaza dovada inlocuitoarea a permisului de conducere fără drept de circulaţie iar suspendarea exercitarii dreptului de a conduce opereaza pe toata durata procesului penal.
Se poate solicita prelungirea dreptului de circulatie conf. art. 111 alin.6 OUG 195/2002, dar de regula astfel de cereri se resping.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Imi puteti spune va rog ce se poate intampla in cel mai rau caz la proces cu aceste 3 dosare panale ? tin sa mentionez ca atunci cand am fost oprit fara drept de circulatie si mi s a mai intocmit inca un dosar eram stationat intr-o zona cu "stationare interzisa" dar nu consumasem alcool si a doua oara m-a oprit in drum spre casa unde aveam 0.17 in aerul expirat.
In toate 3 dosare am recunoscut ce s-a intamplat si am cooperat cu agentii de la rutiera fara sa fiu irascibil sau alte chestii.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 3 fapte savarsite in concurs, se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Riscati sa ajungeti la puscarie pentru perseverenta infractionala de care dati dovada, asigurati-va apararea.

ART. 39 c.p.
Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte şi se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-au stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
c) când s-au stabilit numai pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
d) când s-au stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă se aplică pedeapsa închisorii conform lit. b), la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii conform lit. c).
(2) Atunci când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoarea, dacă prin adăugare la pedeapsa cea mai mare a sporului de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite s-ar depăşi cu 10 ani sau mai mult maximul general al pedepsei închisorii, iar pentru cel puţin una dintre infracţiunile concurente pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 20 de ani sau mai mare, se poate aplica pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)
2 dosare penala in aceas zi !? Liviu2017 Liviu2017 Buna, pentru o infractiune rutiera in care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o alcolemie de peste 0,8 in aer respirat iar dupa cateva ore este oprit ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)