avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate un pensionar sa ia in intretinere (coasigurat) ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate un pensionar sa ia in intretinere (coasigurat) unul din copii (major) ?

Buna ziua.
Am un frate de 57 ani ,e singur , fara vreun venit (a lucrat 28 ani,dar in prezent nu-si gaseste de lucru)și locuiește cu parintii mei.
Poate unul din parinti (sunt pensionari) sa il ia in intretinere sau coasigurat ,pt ca fratele meu sa poata beneficia de asigurare medicală ? Dacă se poate, vă rog sa mă ajutați spunându-mi ce acte și ce demersuri trebuie făcute.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Stinga Nicole, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Prin urmare, copiii nu pot avea calitatea de coasigurati ai parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

coasigurare andralav04 andralav04 Părintele pensionar poate lua coasigurat pe copilul sau? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste ... Mraicu2021 Mraicu2021 Buna ziua! Sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste 10 ani il am in intretinere pe fiul meu, care nu are niciun venit. Poate fi coasiguratul meu ... (vezi toată discuția)
Coasigurat în vârstă de 43 de ani Asistenta medicala Asistenta medicala Bună ziua,o persoană pensionară poate lua coasigurat,fiica fără venit, deși are virsta de 43ani?, Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)