avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Completarea declaratiei 212 in caz de inchirierea unui ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Completarea declaratiei 212 in caz de inchirierea unui singur apartament

Un pensionar cu pensie 1900 ron / luna , a inchiriat un apartament cu o chirie de 1200ron/luna incepind cu 0ctombrie 2016. La aceea data a inregistrat contractul la fisc si a completat declaratia 220 si a platit impozit pe venit cedare bunuri(20A0303.....) si contributii individuale datorate(26A2123...)
Acum in noua situatie in care trebuie completata D212 va adresez rugamintea de a ma lamuri cu citeva aspecte pe care nu le am prea inteles referitoare la ce trebuie sa completez in D212 in cazul descris mai sus!
1.CAPITOLUL I Date privind veniturile realizate in Romaniain anul 2017
Trebuie sau nu completat? Venitul este determinat pe baza de cote forfetare ,este declarat si obtinut in ron nu in valuta si in 2017 nu a trebuit sa l mai completez!

2.CAPITOLUI II Sectiunea 1 Subsectiunea 1 Date privind impozitul pe veniturile estimate din Romania in sistem real
Am inteles ca aici trebuie sa completez , rubricile cedare folosinta bunuri,- sub 5contracte de inchiriere,determinarea venitului net estimat -cote forfetarede cheltuieli, forma deorganizare - individual si celelalte date . Datele privind impozitul anual estimat stiu sa le completez.
Este corect relativ la speta mea?

3CAPITOLUL 3Date privind contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate estimate pentru anul 2018
La acest capitol nu sunt lamurit daca trebuie sa completez ceva avind in vedere ca valoarea chiriei de 1200 ron/luna este sub valoarea salariului minim brut pe tara ACUM la data completarii, si nu stiu daca are lagatura cu valoarea pensiei de 1900ron /luna. Va rog sa mi spuneti daca trebuie sa completez sa NU acest capitol . Daca raspunsul este DA va rog sa mi spuneti cum sa l completez! Eu sper ca nu trebuie!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 220 neluchiru neluchiru Am inchiriat un apartament pe o perioada de 2 ani , incepand cu data de 1.03 si am cateva nelamuriri in legatura cu completarea declaratiei 220, astfel: -la ... (vezi toată discuția)
Cum completez declaratia 200 ContSters138151 ContSters138151 Buna dimineata, As avea si eu niste nelamuriri, m-a rugat cineva sa il ajut sa completeze declaratia 200... Persoana respectiva a avut un spatiu comercial pe ... (vezi toată discuția)