avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scoatere la licitatie apartament girat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scoatere la licitatie apartament girat

Parintii mei au primit o adresa joi cum ca datorita neachitarii unei linii de credit (a unei firme) la care a fost pus gir acum 2 ani apartamentul lor (pus pe 1 an si prelungit din oficiu fara semnatura parintilor) acesta va fi evaluat si ca daca nu primesc evaluatorii vor intra cu politia.
Vineri deja evaluatorii au batut la usa, parintii au lasat sa intre au evaluat apartamentul si acum asteapta. In acest moment au aflat disperati ca banca deja in 5 zile scoate la licitatie apartamentul, si ca le va fi comunicata ulterior valoarea de pornire.
Acum sunt disperati. Vreau sa stiu daca eu ca si copil al lor pot participa la licitatie. Care sunt conditiile de participare? Exista vreo lege care sa imi permita sa am intaietate fata de straini? Dar parintii mei pot licita?
Ce sa fac unde sa ma duc sa pot sa rascumpar cumva casa parintilor?
Banca e obligata sa ne dea detalii legate de licitatie.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:09, 1 Noiembrie 2009
La licitatie pot participa toti eventualii interesati.
Banca are obligatia sa comunice oficial detalii legate de licitatie, sa puna la dispozitie informatii concrete despre pret si modalitatea de participare
Pentru participarea la licitatie trebuie sa contactati banca
Incercati in termenul pana la licitatie contactare evaluator ,caruia sa ii precizati interesul dvs pentru preluare apartament ,in ideea ca exista posibilitatea ca dvs sa preluati restanta la creditul in sarcina parintilor
S-a incercat deja asta.Banca refuza prelungirea creditului, preluare datoriei cu gaj, tot.
Nu vor decat sa ne execute silit, drept dovada faptul ca abia acum in octombrie expira linia de credit si deja suntem scosi la licitatie.
se poarta negocieri cu ei inca din iulie.
Nu s-a ajuns la un compromis. In special ca cer de 3 ori valoarea casei drept penalizare #-o.
Avand in vedere rapiditatea de desfasurare ma asteptam sa ne dea in judecata sa fie un proces apoi sa ne execute silit... tot nu imi vine sa cred ca le scoate casa direct la licitatie si ei nu se pot apara cu nimic. Nici macar nu au semnat gajul in al 2-lea an nu ia intrebat nimeni atunci nimic, au prelungit din oficiu si acum se trezesc pe drum....:(( e drept ca acum un an firma era a fratelui da acum firma nu mai e de 9 luni a lui .....
Nu puteti fi executati silit inainte de scadenta creditului.
Ati primit o somatie de plata ? A fost inscrisa somatia in cartea funciara?
Doar debitorul nu poate participa la licitatie.
Debitorul trebuie sa fie instiintat despre vanzarea la licitatie.
Publicatia de vanzare va fi afisata si la locul situarii imobilului. Din aceasta publicatie veti afla toate detaliile vanzarii, inclusiv pretul de pornire.
Dupa primul termen, daca nu se ofera pretul de pornire se va organiza un alt termen de licitatie in care pretul de pornire va fi redus cu 75%. Atunci e momentul sa cumparati apartamentul. Oferiti cel mai mare pret - si nu au cum sa refuze adjudecarea. Succes!
Atentie marita cu primul termen.Este procedura recunoscuta astfel ca ,in interesul sau de asigurare la castig,creditorul practica si manevre neortodoxe .
Una este teoria si alta este trista realitatea la licitatie
Ati precizat un aspect important referitor la aplicarea unei valori de penalitati in cuantum triplu fata de suma la care s-a aplicat ,aspect care in conformitate cu dispozitiile in vigoare nu are suport legal.Parcurgeti cu atentie contractul si urmariti cu precadere dispozitiile referitoare la valoarea si cuantumul maxim al penalizarilor .
De preferat contactati avocat care va poate sfatui concret in baza documentelor pe care le detineti
Succes
Sunt executor bancar, deci urmariti-ma...dpdev al procedurii civile, banca , ca si creditoare a solicitat executarea catre executorul bancar/judecatoresc...se va solicita incuviintarea executarii silite...este obligatorie....nu are importanta scadenta creditului daca nu s-au platit ratele la timp....dupa obtinerea incuviintarii executarii silite , obligatoriu, se va prezenta la dvs.executorul care va redacta Procesul Verbal de situatie imobiliara, care va descrie imobilul, vi se va prezenta Titlu executoriu(contractul de credit ) , suma de plata...apoi se va face evaluarea imobiliara -raportul de evaluare, care ca si Procesul Verbal de situatie imobiliara, vor trebui sa va fie comunicate-puteti fac e contestatie la evaluare daca nu va convine pretul.....in termen de 5 zile de la stabilirea pretului se va fixa un temen de licitatie de cel putin 30 zile dar nu mai mult de 60 de zile...sub sanctiunea nulitatii trebuie sa vi se comunice o SOMATIE DE PLATA, in care vi se pune in vedere sa achitati suma in 15 zile, conform procedurii civile...abia dupa expirarea celor 15 zile trebuie sa se fixeze termenul de licitatie de cel putin 30 de zile( ar fi cam 45 de zile minimum de la primirea somatiei de plata )....publicatia de vanzare o veti primi prin comunicare....daca nu se va vinde la primul termen, la cel de al2lea termen se va scadea pretul cu 25%...la al 3 lea termen se va putea vinde la cel mai mare pret oferit.....puteti participa si dvs la licitatie...in tot timpul executarii puteti depune ori creanta ori pretul de licitatie al apartamentului.....aveti acest drept.....dar va SFATUIESC sa pastrati o legatura cu banca creditoare si sa va angjati un AVOCAT BUN....succes....

Alte discuții în legătură

Executare silita-publicatie vanzare mariamn mariamn Daca un imobil este supus executarii silite si scos la vanzare, unde trebuie sa apara Publicatia de vanzare si de catre cine? Numai de catre executor ... (vezi toată discuția)
Contract de credit = titlu executoriu chrissrea chrissrea Buna ziua! Am o problema la care va rog sa ma ajutati. O banca comerciala poate trece la vanzarea unei case ipotecate numai in baza contractului de credit si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)