avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire

Bună ziua,mama mea are gradul de handicap 1 din 2014 până anul acesta am platit impozitul apartamentului nestiind că este scutită.m ar interesa sa stiu dacă mi se poate restitui suma platita in toti acesti ani,unde trebuie sa ma adresez. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:01, 7 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, scutirea se va acorda de la 1 ianuarie a anului următor celui în care depuneți documentele doveditoare.
Potrivit codului fiscal, art 456, alin 1, lit.t
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
...
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate;
și potrivit normelor metodologice de aplicare:
...
21. (1) În aplicarea art. 456 alin. (1) din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe clădiri se acordă pe baza documentelor doveditoare, valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, care atestă situația respectivă, cu excepția contribuabililor care sunt deja cuprinși în baza de date a unității administrativ-teritoriale.
(2) În înțelesul art. 456 alin. (1) lit. t) din Codul fiscal, scutirea de impozit/taxa pe clădiri se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor doveditoare, proporțional cu numărul de luni menționate în certificat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)