avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție pentru primul copil în cazul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție pentru primul copil în cazul unei alte naşteri la doi ani distanță

Bună ziua! Am născut, primul copil, în decembrie 2015 şi pe cel de al doilea în ianuarie 2018. Între ianuarie -aprilie 2016 am beneficiat de cele 126 zile concediu de maternitate iar la 1 septembrie 2017 am revenit la serviciu( cu 3,5 luni mai devreme de împlinirea a doi ani). Între ianuarie- mai 2018 am beneficiat de concediu de maternitate pentru cel de al doilea copil. Am primit stimulent de inserție până acum. Întrebări: De ce se opreşte stimulentul de inserție pentru primul copil când intru în indemnizație pentru cel de al doilea copil? ( în ordonanță scrie că se acordă pentru fiecare naştere, dacă te întorci la muncă mai devreme; nu am găsit specificat cât trebuie lucrat ca să beneficiezi până la 3 ani). Dacă cele două indemnizații se suprapuneau atunci prima indemnizație se considera venit pentru stabilirea următoarei... atunci de ce se consideră că nu mai ai venit şi se opreşte stimulentul? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ccc2 WCarmen WCarmen Buna ziua! Beneficiez de stimulent de insertie din ianuarie 2016, dupa noua lege inteleg ca voi primi stimulent de insertie pana face copilul 3 ani. Copilul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)