avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL in 2018
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL in 2018

Buna ziua,

Am niste intrebari si eu legat de infiintarea unei SRL, am citit niste articole si se pare ca e mai avantajos sa-mi deschid o firma de tip SRL decat sa lucrez mai departe ca si PFA, pe termen lung.
Sunt artista si as avea produse: picturi, haine, sacose cu ilustratii facute de mine etc. Le-as vinde online, si local, pe piata - m-am gandit eu. Si in acelas timp as lucra si cu clienti din Europa, sau America.
As dori sa stiu:
1. Pot avea SRL fara angajati in cazul meu? La inceput nu as avea bani sa platesc un angajat. Tocmai asta era problema cu PFA, am lucrat doar sa platesc taxele, si nu mi-a ramas nimic. Nu am avut timp sa fac marketing, eram nevoita sa lucrez si sa ma bucur de proiectele mici pe care am primit-desi nu erau destule.
2. Stiu ca am nevoie de un contabil bun, pentru care as plati lunar cam 200 de lei. As dori sa stiu in cazul in care nu as avea angajati si as plati contabilul, cum ar arata o luna? Daca sa zicem firma face 1000 de lei pe luna (din vanzari si servicii), cat datorez statului etc., cat imi ramane mie?
3. Pot sa scot bani sau trebuie sa reinvestesc 50% din profit? Am auzit ca trebuie sa pastrez doar 200 de lei, capitalul social. E adevarat?
4. Si la SRL se face estimare pe an? Sau se poate plati lunar fara estimare, sau pe 3 luni, sau la sfarsitul anului? Opinia mea e ca aceasta metoda incurca lucrurile si as dori sa stiu cum e la SRL.
5. Ca sa-mi vand produsele local, pe piata sau in magazine sau librarii am nevoie de autorizatie? Daca da, cum si unde se face?
6. Ca sa-mi vand produsele local as avea nevoie si de o casa de marcat. Daca le-as vinde in alta tara la diferite evenimente, cu alt curs valutar, cum ar trebuie sa procesez?
7. Cate coduri CAEN pot sa-mi pun? Poate pe viitor as face si altceva, cineva mi-a spus ca as putea pune foarte multe coduri, exista vreo limita?
8. Pot avea firma pe o adresa pe care exista deja o activitate suspendata?
9. As trimite produsele clientilor si prin posta. Se emita factura si chitanta pe firma, ar fi o cheltuiala deductibila?
10. In cazul in care ar trebui sa calatoresc, la evenimente, targuri etc. biletul de avion sau tren sau orice, ar fi la fel cheltuiala deductibita?
11. Firma ar fi platitoare sau neplatitoare de TVA in cazul meu?

Astea au fost primele intebari de la cineva care lucra ca si PFA pana acum. As dori sa stiu cum e situatia la SRL in 2018? Aud multe lucruri de la cunostinte, si imi dau seama ca multe sunt false, sau nu mai sunt valabile.

Va multumesc,
Adriana

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca ... Creepycat Creepycat Buna ziua. Va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca aveți timp. Am de câțiva ani o firma înființată cu ajutorul unui cabinet de avocatura. ... (vezi toată discuția)
Detalii privind infiintarea unui magazin in regim consignatie Cristian351 Cristian351 Va solicit ajutorul pentru a primi detalii cu privire la infiintarea unui magazin cu functionare in regim de consignatie.Am citit in forum cateva posturi pe ... (vezi toată discuția)
Este necesar infiintarea unei firme/pfa sau ii Jimmi Jimmi Intentionez sa deschid un mic hobby. intentionez sa deschid un site unde fiecare persoana poate vinde ceva virtual pentru o suma de bani.Atat timp cat site-ul ... (vezi toată discuția)