Buna ziua,
Am tot citit pe internet, pe diverse forumuri, inclusiv aici, despre acest subiect. M-ar interesa sa stiu in ce masura un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.
Am citit HG 791/2010 in care se spune ca drepturile de autor, nu pot fi reconsiderate ca activitati dependente.
Insa am citit in alta parte ca potrivit prevederile pct. 24 din Normele metodologice de aplicare a art. 46 din Codul Fiscal, in situatia existentei unei activitati dependente ca urmare a unei relatii de angajare, remuneratia prestarilor rezultate din cesiunile de drepturi de proprietate intelectuala intra in sfera sarcinilor de serviciu si reprezinta venituri de natura salariala.
Nu stiu cum este corect si ce sa inteleg...
Poate aveti mai multa experienta in domeniul asta si ma puteti lamuri daca un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.
statutul drepturilor de proprietate intelectuala este complet diferit de al salariului. iata doar doua exemple: ele pot fi incluse in capitalul social al unei firme, si pot face parte si dintr-o eventuala masa succesorala.