avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la angajare

Buna ziua,
Am absolvit cursul de Tehnician maseur cu durata de 7 luni, 4 module (masaj somatic, masaj reflexogen, drenaj limfatic manual si masaj terapeutic) Diplomele sunt recunoscute de MMFPS si MENCS. Am vrut sa ma angajez ca maseur terapeut in cadrul unei clinici balneare, insa m-am confruntat cu urmatoarea problema:
1) nu am regasit in COR calificarea obtinuta si trecuta pe diploma- cea de Tehnician maseur. Presupun ca ma incadrez la categoria "Tehnicieni si asistenti in fizioterapie", codurile 325501 si 325504.
2) mi se solicita autorizatie de libera practica. Insa nu stiu cine elibereaza aceste autorizatii si nu inteleg de ce e nevoie de ea, intrucat eu nu intentionez sa-mi deschid PFA, II.
Va rog mult sa ma lamureasca cineva, ce e de facut in aceasta situatie.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 7 Noiembrie 2019
pentru autorizatie
[ link extern ]
Buna ziua! Va multumesc pentru feedback. Am studiat ce mi-ati trimis si nu cred ca este ceea ce-mi trebuie, intrucat calificarea obtinuta nu tine de domeniul medicinii complementare/ alternative. Practicienii asociati acestui domeniu se incadreaza la 3230 (grupa de clasificare in COR) si au alte competente profesionale decat cele dobandite de mine prin cursurile de masaj. Asa cum am mentionat anterior, eu apartin de domeniul "Tehnicieni si asistenti in fizioterapie", avand codul COR 3255. Mentionez ca pe suplimentul descriptiv al certificatului de absolvire/ calificare profesionala este trecut cod nomenclator 3226.3.1, Acest cod l-am regasit intr-o anexa din Ordinul nr.35/ 2004, sub denumirea de "Tehnician maseur" (reprezentand o calificare de nivel 3) si in corespondenta cu codul COR - 3226/ Fizioterapeuti si asimilati. Inteleg ca acesta este vechiul cod COR care intre timp a devenit 3255. Trecand peste faptul ca acest Ordin 35/ 2004 nu a fost actualizat si adaptat la noul COR, imi mentin intrebarea cu referire la autorizatia de libera practica, pentru care sper ca voi primi un raspuns edificator. Este sau nu este ea obligatorie in cazul cand nu doresc sa lucrez independent, ci ca angajat cu CIM, pe un domeniu de recuperare medicala prin masaj. Iar daca este obligatorie, cine o elibereaza?
Orice raspuns pe aceasta chestiune este binevenit. Multumesc anticipat!
ati reusit sa va lamuriti in legatura cu avizul de practica pentru tehnician maseur? Am o speta similara, la care nu am nici eu raspuns.
Ce nelamuriri aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme autorizare pfa - tehnician maseur monamasaj3226 monamasaj3226 Am absolvit un curs complex de masaj cu durata de 9 luni. Diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. COR vechi 3226 - ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea titlului de fiziokinetoterapeut alexavn alexavn Am absolvit in perioada 2004-2007 Colegiul de BFKT si recuperare medicala din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, Univ de Medicina si Farmacie, ... (vezi toată discuția)
Necorelatie intre cor si denumirea functie de pe diploma de licenta anomar_eva anomar_eva Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la ceea ce trebuie sa fac in situatia in care ma gasesc. Descriu putin problema: -am absolvit o facultatea, sistem ... (vezi toată discuția)