Buna seara,
o femeie nascuta in anul 1957,la varsta de 61 de ani, lucrand in total 31 ani si 21 zile a iesit cu o pensie de asigurari sociala 587lei. Intrebarea mea este: de ce e denumit dreptul ei "pensie de asigurari sociale"? E corect dupa 31 de ani lucrati sa ai atata pensie sau exista vreo metoda ca angajatorul sa nu fi platit contributie pensie? Va rog frumos sa ma lamuriti in situatia asta. Astept raspuns. Multumesc anticipat.
Pensia de asigurari sociale este un drept de asigurare sociala de stat, recunoscut persoanelor care au desfasurat o activitate permanenta, pe baza unui contract de munca/raport de serviciu, pentru care au fost depuse contributiile prevazute de lege la fondul asigurarilor sociale de stat ori s-au asigurat facultativ, in conditiile legii.
Cand ati primit decizia de pensionare , nu ati verificat si buletinul de calcul al pensiei , astfel incat sa puteti verifica perioadele luate in calcul ?
decizia am primit in data de 04.04..2018. Buletinul de calcul al pensiei sa verific ar trebui sa fie in decizie primita sau de unde sa solicit sa verific?
Pensia??????
sadaka
buna ziua,
am o ruda care incearca de 1 an sa inteleaga de ce statul dupa legea 19/2000 ia micsorat pensia printr-un punctaj mai mic , dupa ... (vezi toată discuția)