buna ziua,
am o ruda care incearca de 1 an sa inteleaga de ce statul dupa legea 19/2000 ia micsorat pensia printr-un punctaj mai mic , dupa calcule are o vechime de 40 de ani ( cu tot cu grupa de incadrare..), dar la calculul pensiei se pare ca iau scazut punctajul in loc s-al mareasca asa cum cred ca ar fi fost corect.
am facut o cerere catre casa de pensi sect 2 cu rigamintea de a verifica acest dosar ( sa se calculeze din nou ..) , nu am primit niciun raspuns .
ce ma sfatuiti sa fac ..............
rezultatul; va fi probabil acelasi. Se calculeaza punctajul de la angajare pana la pensionare, nu numai pe ultimii 5 ani, care de obicei sunt cei mai prolifici.
daca nu ati primit nici un raspuns in 30 de zile de la casa de pensii puteti merge si in contencios administrativ ca nu v-au raspuns....:) recalcularea trebuie sa se faca integral :) :D
Solicitati mai intai Casei judetene de Pensii de care apartineti eliberarea buletinului de calcul al pensiei recalculate. Verificati perioadele inscrise in cartea de munca cu cele din buletinul de calcul. Daca acestea nu corespund puteti sa solicitati Casei Judetene de pensii revizuirea pensiei recalculate ori sa va adresati instantei de judecata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionar
sadaka
Buna ziua ,
am nevoie de o parere in legatura cu recalcularea pensiei, incepand cu anul 2002 ( noiembrie) , mi sa redus punctajul de la 1.44 la 1.33 ... (vezi toată discuția)