avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar

Buna ziua ,
am nevoie de o parere in legatura cu recalcularea pensiei, incepand cu anul 2002 ( noiembrie) , mi sa redus punctajul de la 1.44 la 1.33 iar din luna iulie 2007 din nou sa redus , am ajuns sa am la 1.26 .
Va rog sa imi spuneti cum asi putea sa procedez pt a obtine o recalculare a pensiei , specific ca am facut o cerere de recalculare carete casa de penii sect.2 , fara niciun raspuns .
Din discutiile avute cu cei de la ghisele de la casa de pensi am inteles ca poate un consilier juridic ar putea sa ma indrume cum sa fac si la cine sa ma adresez pt rezolvarea problemei.
Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 17:07, 27 Ianuarie 2008
In primul rand ar trebui sa cititi deciziile de recalculare a pensiei prin care s-a produs reducerea punctajului.

Daca considerati ca motivele invocate nu sunt corecte puteti promova o actiune in justitie prin intermediul careia sa cereti recalcularea pensiei. Actiunea este scutita de taxe de timbru.

In cadrul tribunalului va puteti adresa judecatorului de servici care o sa va indrume asupra formei pe care actiunea trebuie sa o poarte.
Solicitati Casei de Pensii eliberarea buletinului de calcul al pensiei recalculate. Verificati daca perioadele inscrise si salariul inscris in cartea de munca corespunde cu cele inscrise in buletinul de calcul. In caz negativ, va puteti adresa Casei de Pensii pentru revizuirea deciziei sau va puteti adresa instantei de judecata in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
Ar trebui sa mergeti la oficiul juridic al casei de pensii sa va lamureasca. Eu am inteles ca la primul recalcul v-a scazut punctul de pensie dar la al II-lea nu exista motivatieB-)
Orice ar fi la orice cerere de recalculare de pensie ei ar trebui sa va raspunda....daca nu va permiteti un consilier...incercati si la Av Poporului ...si el va poate ajuta atata timp cat nu se respecta legea de catre o autoritate de stat cum este Casa de Pensii....mult noroc, pensie lunga si mare B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia?????? sadaka sadaka buna ziua, am o ruda care incearca de 1 an sa inteleaga de ce statul dupa legea 19/2000 ia micsorat pensia printr-un punctaj mai mic , dupa ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie gabrielamona gabrielamona Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog. Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Recalculare punctaj pensie anticipata partiala rududoo rududoo Gen:f Data nasterii:16.04.1955 Intrebare: 1. Sotia s-a pensionat anticipat-partial- incepand cu data de 07 iunie 2010. Am dubii in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)