avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea se imparte daca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea se imparte daca?

de curand a decedat tatal meu si problema ar fi cum se imparte mostenirea cand el a divortat de mama de acum 24 ani iar copiii au fost imartiti prin hotatate judecatoreasca unul la un parinte iar celalalt la alt parinte. acum fiecare copil are aceleasi drepturi sau nu?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:44, 30 Octombrie 2009
Parintii, dupa ce au divortat, au facut si partajul bunurilor comune, dobandite de ei in timpul casatoriei? Daca da, atunci mama nu mai are niciun drept la bunurile ramase de pe urma tatalui, acestea se impart in mod egal intre cei doi mostenitori, nu conteaza ca unul a stat cu un parinte si altul cu celalalt parinte.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters97923, utilizator
Daca tatal nu s-a casatorit intre timp, mostenirea se imparte in mod egal, intre cei doi copii. Nu are importanta carui parinte au fost incredintati minorii(la acea vreme) prin hotararea de divort.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters53919, utilizator
bunurile tatalui dvs(daca a fost divortat si nerecastorit) se impart intre cei doi copii in egala masura.
da, dar cineva cu ceva timp in urma a zis ca, copiii sunt icredintati prin hotatate juddecatoreasca la momentul divortului, eu de ex. imi pierd drepturile de la mama si invers
adica fiecare copil nu mai are drepturi le celalalt parinte dupa deces

Alte discuții în legătură

Mostenire camelia190609 camelia190609 buna ziua! o familie are doi copii.cum se imparte mostenirea in cazul in care unul dintre parinti decedeaza? si mai am o nelamurire: o familie are doi copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu mai multi succesibili George_anonim George_anonim Buna ziua, Am un caz de mostenire in familie, mama si tata sunt la a doua casatorie, mama are un copil, iar tatal are doi copii din casatoriile anterioare. ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)