avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuat din casa părinților, cu tot cu familie. Mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuat din casa părinților, cu tot cu familie. Mă pot opune în vreun fel?

La mine este o poveste mai lunga,dar pe scurt am fost dat afara din locuinta în care am crescut de tatal meu la vîrsta de 24 ani,din cauza ca nu am vrut sai cedez cardul de salariul si tiketele de masa motivînd ca îmi va aduna dînsul bani pe cînd mă voi casatori.Fiind tînar iam oferit ori cardul de salariu sau tiketele de masa si o suma de bani pt întretinere nici nu a vrut sa auda si ma evacuat din locuinta.De la vîrsta de 18 ani am început sa muncesc si tatal meu îmi ridica salarul lucrînd în acelas loc de munca fiindumi sef de echipa,motivînd acelas lucru că îmi strînge bani pt cînd ma voi casatori,6 ani de zile nu am avut acces la salarul meu.De la 24 de ani am schimbat mai multe chirii unde m-am mutat la prima chirie am locuit cu o domnisoara cu care sunt casatorit în ziua de azi si avem împreuna o fetita de 7 ani.În urma cu 11-12 ani parinti mei au cumparat o garsoniera,bani de unde au avut nu stiu caci doar tatal meu a muncit mama fiind casnica de cînd m-am nascut eu(mai am un frate care sa aflat în situatie similara) pe care au închiriato la diferite persoane.Mama sa oferit în urma cu 8 ani sa ne deie noua garsoniera în chirie fara contract si am platit chirie ca la un strain timp de 6 ani si jumatate,din cauza parintilor am ajuns la divort care spre binele nost si al fetitei nu lam finalizat dar nea costat enorm de mult si de 1 an jumate nu mai platesc chirie parintilor,si azi am primit un mandat postal de la biroul executorului judecatoresc sa eliberez garsoniera în termen de 30 zile pe cale amiabila daca nu voi face acest lucru ma vor da în instanta.Va rog datimi un sfat ce as putea face sau daca mai pot face ceva ,fetita fiind înscrisa la scoala la nici 2 min de unde locuiesc,sunt cu cheltuielile la zi,curent ,cablu,binenteles am investit în garsoniera doar eu muncesc,sotia tocmai a demisionat de la locul de munca în urma cu 14 zile .Am vreo sansa daca raspund la proces,un sfat ce as putea face în aceasta situatie?
Multumesc.

-editare date personale-
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Mutati-va cu chirie in alta parte.
Nu asteptam asemenea raspuns

gi-jane2 a scris:

Mutati-va cu chirie in alta parte.

Nu asteptam asemenea raspuns

Va cred, dar alta solutie nu mi se pare ca aveti.
puteti sa asteptati sa fiti actionat in judecata si sa aveti de plata si cheltuieli de judecata si nici timp sa nu castigati prea mult ca actiunea pe lipsa de titlu nu dureaza mult. Apoi veti plati si cheltuieli de executare daca asteptati sa va dea afara cu executorul,
Va puteti actiona in judecata parintii pt a recupera investitiile facuite, dar nu le-ati facut cu acordul proprietarului, si sa solicitati si un drept de retentie , dar si ei pot solicita bani pt folosinta bunului.. deci nu stiu ce castigati.
Mai bine explicati nevestei ca sunteti copilul unor nemernici si mutati-va cu o chirie mai mica undeva.. o camera in casa cuiva, la casa.. poate fi o solutie.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dovada platii chiriei catre mama sau tata? Aveti ceva in scris, mesaje etc.?
In opinia mea, puteti doar sa prelungiti perioada de stat acolo, platind chiria si cheltuieli de judecata. Eventual si executor. Nu se poate prelungi prea mult, depinde de parinti, de instanta, poate cateva luni.
Nu e un sfat prost sa plecati de acolo. Inteleg, sa stai atata timp intr-un singur loc, te leaga de el, dar poate ar fi bine sa va indepartati de parinti. Cordonul ombilical trebuie taiat intr-o zi.
Multumesc mult pentru sfat,pîna la urma cred ca nu am ce face.

Liliana Gradinaru a scris:

Aveti dovada platii chiriei catre mama sau tata? Aveti ceva in scris, mesaje etc.?
In opinia mea, puteti doar sa prelungiti perioada de stat acolo, platind chiria si cheltuieli de judecata. Eventual si executor. Nu se poate prelungi prea mult, depinde de parinti, de instanta, poate cateva luni.
Nu e un sfat prost sa plecati de acolo. Inteleg, sa stai atata timp intr-un singur loc, te leaga de el, dar poate ar fi bine sa va indepartati de parinti. Cordonul ombilical trebuie taiat intr-o zi.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizita copil minor. Florinboc Florinboc Buna ziua, Am o mare rugaminte la dumneavoastra ajutati-ma va rog mult, despre ce este vorba: am divortat de sotia mea, divort terminat din vina ambilor soti, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara In 2004 am avut divort si in urma casatoriei a rezultat fetita mea acuma in virsta de 5 ani,iar fetita a ramas in grija tatalui ei,iar eu am ramas sai platesc ... (vezi toată discuția)
Litigiu italia andreeaalexandrescu5 andreeaalexandrescu5 buna ziua,de cateva ore tot caut o legislatie italiana care ar putea sa ma ajute in urmatoarea speta pe care am sa o impartasesc cu voi.Sper ca aici sa gasesc ... (vezi toată discuția)