avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantiile materiale incepand cu 01 ianuarie 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantiile materiale incepand cu 01 ianuarie 2018

De la 01 ianuarie 2018 prin trecerea contributiei angajatorului la angajat salariul tarifar a crescut, insa fara a creste si netul. Ca urmare a acestei cresteri artificiale a fost impus instituirea de garantie suplimentara.
Exemplu: inainte de 01 ianuarie 2018 am avut salariul de 2400 lei tarifar pentru care a fost instituita garantia materiala de 2050 lei in rate de 1/10, timp de 1 an; acum cu introducerea contributiei angajatorului in salariul angajatului am ajuns la salariul de 2890 lei tarifar, ptr. care s-a dispus instituirea garantiei suplimentara pentru diferenta dintre sumele 2800 lei - 2050 lei = 750 lei, cate 170 lei pe aproximativ 5 luni. Este corect? Din moment ce cresterea salariala a fost artificiala?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Evolutia salariului minim pe economie 2006-2009 lilicrin lilicrin [b]Am nevoie urgenta de o informatie Care a fost evolutia salariului minim pe economie incepand cu 2006 pana la 1ianuarie 2009? Studiile angajatilor fiind la ... (vezi toată discuția)
Angajat pensionar cu jumatate de norma in ianuarie 2018 okdaniok okdaniok Buna ziua. Doresc sa lansez spre dezbatere un subiect la care realmente nu am gasit nici un raspuns clar si concret din partea contabililor. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)