avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire indemnizatie

Buna ziua,
In octombrie 2017 am intrat in concediu de maternitate cu cel de-al doilea copil. La momentul respectiv primeam stimulent de inserție pentru primul copil, stimulent care mi s-a virat in continuare pana luna trecuta. In ianuarie, dupa nasterea celui de-al doilea copil, am sunat la agentia de plati sa ma interesez daca mai am dreptul la plata stimulentului sau trebuie sa merg sa-l intrerup. De acolo mi s-a raspuns ca am dreptul la el cat timp am contractul de munca activ, cim care a fost suspendat la cererea mea pe 28.02. 2018. Acum am primit un email de la agentia de plati ca mi s-a calculat un debit de 3500 lei, cuantumul stimulentului pe perioada concediului de maternitate. Legea spune ca stimulentul nu este afectat de concedii medicale iar concediul de maternitate este un concediu medical luat in baza eliberarii unui certificat medical. Au dreptul sa-mi calculeze acest debit chiar daca nu am fost instiintata in niciun fel ca nu as mai avea dreptul la el, ba mai mult ca mi s-au dat informatii eronate? De asemenea, in cazul in care va trebui sa returnez banii acestia au voie sa mi-i opreasca din indemnizatia primita pentru copilul 2 sau poprirea se va face atunci cand voi incepe sa inregistrez venituri inpozabile?
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Corina.ion7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Catalina , utilizator 14:07, 14 Octombrie 2018
Cum ai rezolvat problema? In aceeasi situatie am fost si eu si acum m am trezit cu poprire pe conturi.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie in timpul concediului de maternitate Arabellla Arabellla Sunt in CCC cu copilul 1. Vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent in urmatoarea situatie: - ma intorc la lucru cu 60 de zile inainte de 2 ani ai ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate și stimulent de insertie Gianina111 Gianina111 Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un angajat care doreste sa intre in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani , intrucat sotia nu a lucrat; dupa care vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)