avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subinchiriere auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subinchiriere auto

Buna ziua,
O societate comerciala cu domeniu principal de activitate, inchiriere auto doreste sa-si extinda parcul auto dar din lipsa de fonduri suficiente opteaza pentru subinchirire de la pers fizice sau juridice.
Este legal? Srl poate inchiria de la pers fizice (cum? Comodat?) si juridice (cum? Contract inchiriere?) si apoi subinchiria mai departe la alte pers fizice si juridice? In cazul pers fizice se pierde tva-ul? Cum este juridic corect sa se faca acest lucru ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 15:50, 12 Mai 2018
Teoretic nu este nicio problema. Trebuie sa va interesati insa, cum stau lucrurile cu Verificarile tehnice si Asigurarile. Pentru persoanele fizice evident nu puteti deduce TVA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite diferite Mikinoshiki Mikinoshiki Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite de diferite dimensiuni, care ulterior doresc sa le inchiriez. Avand in vedere ca pe PF pot avea doar 5 ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere hradu hradu Am inchiriat un spatiu ( pers juridica ) pentru care primesc factura CU TVA ( de la o pers juridica ); daca subinchiriez total / partial ( la o alta persoana ... (vezi toată discuția)