avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... participare la concurs ocupare post cu norma intreaga ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

participare la concurs ocupare post cu norma intreaga avand invaliditate gradul 3

Am fost declarat inapt pentru postul actual de electrician si in conformitate cu art.64 din Codul muncii : angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate,
compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
Am fost trimis din nou la examinare medicina muncii si am primit calificativul apt conditionat (fara lucru la inaltime) in fisa de aptitudine valabila 1 an pentru postul de inginer.
Ulterior mi-s-a propus trecerea temporara pe post de inginer cu 1/2 norma pana la termenul de revizuire a deciziei medicale asupra capacitatii de munca ( peste 1 an cu promisiune si dupa daca nu redobandesc capacitatea de munca ). Nu voi accepta trecerea pe un post superior doar pe o perioada temporara si doresc sa fie emisa decizia de concediere pentru incapacitate de munca cu plata salariilor compensatorii.
In viitor as dori sa ma inscriu la concursurile pentru posturi de inginer cu norma intreaga si va intreb daca in baza fisei de aptitudine care este valabila 1 an ma poate primi la concurs urmand daca voi fi admis sa solicit revizuirea medicala inaintea termenului stabilit prin cerere de ameliorare sa primesc redobandirea capacitatii de munca pentru a putea fi incadrat pe postul castigat prin concurs.
Mentionez ca d.p.d.v. medical aceasta societate cere la inscriere concurs ocupare post o adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte starea de sanatate. In cazul meu mai este nevoie de aceasta adeverinta avand avizul medicului de medicina muncii pe timp de 1 an ?
Ma poate primi la concurs urmand ca ulterior sa redobandesc capcitatea de munca pentru a nu pierde pensia in caz ca nu voi fi admis.
Va multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Lucrul la inaltime Adi1988 Adi1988 Buna ziua! In cadrul firmei am participat la un concurs intern pt un post de \"Sef formatie\", am castigat concursul si am primit aviz medical \"APT dar fara ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt discromat, pot primi inapt pt meseria de electrician ... Sorn23 Sorn23 Dacă sunt discromat, pot primi inapt pt meseria de electrician deși o practic de 35 de ani? (vezi toată discuția)