avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce documente sunt necesare pentru călătoria unui ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce documente sunt necesare pentru călătoria unui minor născut în Italia?

Un copil minor cu certificat de naștere italian și ambii părinți romani are nevoie de altfel de documente pentru a merge in România ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:47, 13 Mai 2018
Bună ziua,
Are nevoie de un document de călătorie românesc cu poză: titlu de călătorie sau pașaport.
Dacă doriți să veniți în perioada imediat următoare aveți timp doar pentru titlu de călătorie, care e valabil numai pentru călătoria înspre România. Nu mai puteți ieși cu copilul fără pașaport.
Citiți aici despre titlul de călătorie:
[ link extern ]
Îl puteți obține de la oricare dintre consulatele noastre din Italia.

Trebuie să înscrieți certificatul italian la consulat, sau să-l transcrieți în țară la Starea civilă unde aveți domiciliul, ca să obțineți certificat de naștere românesc. Doar după aceea îi puteți face pașaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)