avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Declarație acord călătorie cu minori
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Declarație acord călătorie cu minori

Buna am si eu o întrebare.
Daca fac procură in Italia la un notar pentru a mă putea intoarce din românia cu copii fără sot cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:32, 14 Mai 2018
Dupa cum ati scris si in titlu, nu este vorba de o procura ci de o declaratie. Daca sotul da declaratia in fata unui notar public din Italia, asigurati-va ca actul este facut in forma autentica (atto pubblicco) si nu cu legalizare de semnatura (scrittura privata autenticata). Declaratia trebuie obligatoriu apostilata la parchetul de pe langa tribunalul in a carui circumscriptie profeseaza notarul public care autentifica declaratia. Dupa apostilare, trebuie sa traduceti declaratia la un traducator autorizat din Romania iar apoi sa legalizati semnatura traducatorului la un birou notarial. Apoi, puteti folosi procura la plecarea din Romania.
Daca, in schimb, sotul alege sa faca declaratia la consulat/ambasada, aceasta se poate folosi direct, fara indeplinirea tuturor pasilor de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,am o intrebare???am nevoie de cazier din rimini e,pot sa fac o inputernicire la un notare???ciao procura mai multe limbi???e valabila in romania???dana italia Maschera Maschera As dori sa fac o procura pt Certicat de nastere in original Buletin de identitate Cazier juditiar.... Se poate face cu o singura procura din Italia???cu ... (vezi toată discuția)
Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)