avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine ma plateste in sarcina? CAS sau AJOFM?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine ma plateste in sarcina? CAS sau AJOFM?

Buna ziua.De aproape 4 ani lucrez fara intrerupere cu CIM pe perioada determinata .Am ramas insarcinata, in martie am anuntat in scris angajatorii iar doamna doctor de la medicina muncii mi-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal deoarece lucram in conditii grele.Incepand cu 01 mai am intrat in concediu medical - cod indemnizatie 15 - ( risc maternal).CIM expira pe 31 mai luna aceasta iar la sfarsitul lunii o sa am 26 de saptamani de sarcina.Intrebarea este cine ma va plati pana nasc si dupa ce nasc !?! Am fost la CAS in Pitesti unde apartin si mi s-a dat un raspuns foarte vag de neinteles ... Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 16 Mai 2018
Cand veti naste ?

Cand intrati in prenatal?
Buna seara.Termenul ar fi 16 septembrie 2018 (+)(-) 10 zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrucat c.i.m. inceteaza inainte de a naste , aveti doua posibilitati :
1. Imediat dupa incetarea c.i.m., va puteti inregistra la AJOFM -somaj - chiar daca sunteti in concediu de maternitate.

2. Daca nu indepliniti conditiile pentru a va inregistra la Agentia de Somaj atunci certificatele medicale le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.

Detalii:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult !

Cornel Vasile a scris:

Intrucat c.i.m. inceteaza inainte de a naste , aveti doua posibilitati :
1. Imediat dupa incetarea c.i.m., va puteti inregistra la AJOFM -somaj - chiar daca sunteti in concediu de maternitate.

2. Daca nu indepliniti conditiile pentru a va inregistra la Agentia de Somaj atunci certificatele medicale le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.

Detalii:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

As continua eu cu o întrebare. În cât timp se primesc banii de la CAS dacă șeful refuza sa plătească concediul maternal??
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Cristina 87, utilizator

Alte discuții în legătură

Managerul refuza sa-mi plateasca concediul medical/maternal Ina05 Ina05 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o situatie. Pe 04.06.2018, am intrat in concediu maternal/lauzie. Din ianuarie pana in mai salatiul meu brut a fost de ... (vezi toată discuția)
Nu mi se plătește concediul medical pe motiv că nu a fost încă decontat de stat. este legal așa ceva? DoinitaAurelia86 DoinitaAurelia86 Buna seara,am si eu o întrebare. Lucrez la minimarket non stop de 6 ani,si anul acesta am rămas însărcinată iar din luna noiembrie sunt în concediu de ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical beldie beldie Cum se face plata certificatului medica, lunar de angajator sau dupa recuperarea sumelor de la Casa Nationala de Sanatate? Am un caz in familie, accidentul s-a ... (vezi toată discuția)