Buna ziua.
Conform legii 10 distanta intre cladire si limita de propietate trebuie sa fie de minim 0.9m pentru a avea deschideri pe acea parte a constructiei.
Am un apartament intr-un P+M care are intre peretele exterior si limitate de propietate cu vecinul 0,7m. In autorizatia de constructie este permis geam batant la 45 grade mat. In vara trecuta la bucatarie am dat jos geamul (nu se putea respira), iar vecinul nostru ne-a facut reclamatie. Au venit 2 reprezentanti (1 de la politie si 1 de la primarie) sa solutioneze reclamatia; reprezentantul primariei a spus ca chiar daca terenurile sunt unul langa altul constructiile fiind in diagonala nu trebuie respectata prevederea referitoare la distanta de minim 0.9m. Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat si unde as putea sa gasesc acest lucru in lege intrucat afirmatia angajatului de la primarie a fost doar verbala nimic in scris.
Despre fereastre
cos99myn
Salut. In 2009 mi-am construit o casa D+P+M.Distanta minima de vecin este de 80 cm. Pe partea cu el am 2 ferestre la baie si la camara de 20x20 la o inaltime ... (vezi toată discuția)