avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua. O ruda f apropiată are un necaz mare. Dupa 25 ani de căsătorie si mai bine de 15 de crescut baietii singura-sotul fiind plecat in afara(unul de 18 ani celălalt de 21), angajata ajunge sa fie amenințată si data afara din casa de soț. La momentul căsătoriei deținea un apartament pe numele ei de fata, care dupa căsătorie l-a vândut, au cumpărat o casa , apoi inca 2 apartamente di masina. Din veniturile amândurora. Acum domnul își vrea banii, dupa ce din luna Decembrie a părăsit domiciliul si ii cere soției sa accepte un apartament ( cel in care sta cu cel mic, celmare fiind la studii in străinătate, acesta având job acolo part-time). I spune soției ca ea nu va primi nimic, nici copiii lui. M-am îngrozit... Astfel m-am oferit eu sa va rog sa ii dați soluții legale. Inca nu s-au facut demersurile de divort, dar va trebui sa faca acest pas. Tipul e f violent, problemele dureaza de ceva timp, a recunoscut ca are amanta.... Urata situatie, in fine. Rog ajutor. Multumim
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Nico1974Gramada, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:11, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Să formuleze acțiune de desfacere a căsătoriei și să solicite totodată partajul.
În masa partajabilă intră casa, apartamentele, mobila, mașina, etc.
Un aspect deloc de neglijat e acela că taxa de timbru este mărișoară: 3% din valoarea masei partajabile.
Pertinet ar fi să își angajeze avocat pentru a-i protegui drepturile.
Unde este ultimul domiciliu comun al soților?
In Romania, sf.gheorghe, Covasna
Cum se vor imparti bunurile(sotie, copii)? Ce spune legea? Pentru ca ma gândesc ca e bine sa cada la înțelegere inainte de proces, pentru a evita sa plătească la taxa aiurea atâția bani, daca verdictul va fi același.
Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu raspuns pentru ultima întrebare? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se impart bunurile intre soti, in functie de contribuția fiecăruia.

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu are amanta, mai nou locuieste mai mult acolo, ... Luminita72 Luminita72 Buna ziua, sotul meu are amanta, mai nou locuieste mai mult acolo, cand vine acasa are chef de scandal, va rog sa imi spuneti daca se poate ce as putea face, ... (vezi toată discuția)
Succesiunea locuintei dobandite in timpul casatoriei. Marianne2010 Marianne2010 Buna ziua, Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament la un an de la casatorie. Acesta a fost platit cu banii obtinuti de sotul meu din vanzarea unei ... (vezi toată discuția)