avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune?

Bună ziua, am cumpărat un autoturism în valoare de 900 euro care susținea proprietarul ca e bun și ca-mi poate oferi actele dar ulterior am aflat ca are plobleme mari, ascunse la partea mecanica si actele nu le poate oferi (lipsește fiscalul). Ce aș putea să fac în cazul de fata? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: George Copos , utilizator 14:54, 17 Mai 2018
Faptul ca lipseste "fiscalul", se poate datora existentei unor debite restante ale vanzatorului, eliberarea certificatului fiscal findi conditionata de achitarea debitelor restante.
Cu privire la "problemele mari ascunse la partea mecanica", va trebui sa dovediti atat existenta acestora, implicit imposibilitatea Dvs de a cunoaste aceasta stare tehnica la momentul cumpararii cat si faptul ca, vanzatorul avea cunoastinta despre existenta "problemelor" la momentul vanzarii.....
Cat ar fi un avocat pt acest caz și care e procentul ca să câștig cazul, recuperez suma? Nu am permis, o să-l primesc după 6 iunie in urma examenului practic iar mașină nu am mai avut, fapt ce cred ca dovedește ca nu am putut evalua corect spusele proprietarului.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
George Copos, utilizator
Daca ai dat banii, nu poti sa faci nimic. Se prezuma ca tranzactia a fost la nivelul vazut-placut. Acuma si dumneavoastra, la 900 euro desigur nu putea fi un Ferari. Si in genere, oricand cineva vinde o masina, nu o vinde de buna. O masina cu adevarat buna, nu o vinde nimeni. Valabil si aici dar si in stainatate. Ce aveti de facut este, sa scoateti niste bani din buzunar si sa o puneti la punct.
Si am mesaj in care afirma ca poate in aceeași zi sa mi ofere fiscalul. Ei sigur nu au debite la primărie dar mașina e luata de la altcineva și posibil acolo sa fie probleme. Oricum nu e curat ce a făcut, ca à susținut cum ca poate in ziua respectiva scoate fiscalul si a zis ca nu are probleme la mecanica "nu îmi lăsăm soția cu copii dacă mașina avea probleme".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat auto fara contract v-c si intermediarul nu vrea sa-mi dea banii inapoi după 4 zile. gabriela_maria gabriela_maria Actele toate sunt la mine. Omul a fost sincer. Mi-a spus ca nu are fiscal. In regula, nu are instrainat catre pe talon. I-am dat banii seara urmand sa facem a ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)