avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pentru grad de invaliditate sau pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pentru grad de invaliditate sau pensionare anticipata

Buna ziua, In urma unor probleme comisia medicala m-a incadrat la gradul II de invaliditate , urmand a mi se intocmi acte de pensionare. Precizez ca am posibilitatea sa ies la pensie anticipat, deoarece am lucrat numai in conditii speciale de munca, gr.I. Pentru ce pesie ma sfatuiti sa optez, cea medicala sau cea anticipata si de ce. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 80raducu , utilizator 19:19, 19 Mai 2018
Daca este posibil sa obtati cea mai avantajoasa este pensia de invaliditate.
Avantaje:
1)Se calculeaza ca si pensia de limita de varsta
2)Perioada in care se beneficiaza de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala ! R.Adrian R.Adrian Buna ziua ! Tata-l meu are diabet zaharat gr.II iar la comise s-a constatat ca are o invaliditate de 58% - pt gradul III. E nascut la 21.04.1953 si a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul caz: tatal meu este in pensie de boala din 1999 si merge in fiecare an la comisie pentru revizuire. ... (vezi toată discuția)