avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Date personale banca/recuperator credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Date personale banca/recuperator credit

Buna ziua,

Am solicitat de la o banca o adresa de inchidere a creditului raportat la Biroul de Credit. Creditul era din 2008 si a fost predata(vanduta) creanta in 2014 ca credit neperformant unei societati de recuperare credite (conform informatiilor primite de la banca). Suma ~2300 RON.

Conform informatiilor primite de la banca eu nu mai figurez la ei cu nici un cont curent si nici un credit restant.

Ei m-au informat ca nu imi pot oferi adresa, ca trebuie sa verifice situatia la recuperatorul de credite.

Intrebarile mele sunt de natura datelor cu caracter personal.
1. Poate recuperatorul oferi datele mele altcuiva ?
2. Are banca vreun drept in a solicita aceste informatii in contextul in care eu oficial nu ii mai sunt client ?
3. Pot solicita bancii stergerea din baza lor de date a oricaror informatii legate de mine - in contextul in care nu mai exista un contract de credit sau orice alte servicii intre mine si banca ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:10, 25 Mai 2018
Atata timp cat nu ati achitat creditul contractat- conform contractului de credit si al graficului de rambursare semnat-banca a vandut recuperarea acestui credit si a raportat acest incident catre Biroul de Credit, insa banii imprumutati sunt de la acea banca.
Daca aveti o adresa -de la societatea de recuperare credite- prin care dovediti ca ati rambursat creditul, puteti sa o duceti bancii, insa aceasta nu va garanta ca nu veti figura in evidentele bancii ca un client rau platnic.
Am inteles asta .. dar banca a facut cesiune de creanta (a vandut-o) si nu cesiune de contract pentru recuperare ! Contractul nu se poate cesiona fara consintamntul meu. Repet, banca nu a vandut recupereara creditului, ei nu mai primesc nimic inapoi, indiferent de ce recupereaza firma de recuperare.

Eu nu am nici un fel de contract cu agentia de recuperare si nu au acordul meu pentru a publica/oferi datele, mai ales avand in vedere noua legislatie europeana.

Ca informatie eu figurez la banca FARA NICI UN CREDIT RESTANT !
Se pune in discutie interesul legitim si anume acela de a recuepra banii. In concluzie, firma de recuperare este indreptatita sa detina datele dvs.. In ceea ce priveste banca, daca dvs. ii solicitati o adresa, aceasta poate solicita informatii catre alte institutii. Practic, prin solicitarea dvs., va dati acceptul ca banca sa verifice.

Cititi Regulamentul 679 / 2016 si vedeti in ce conditii poate operatorul sa retina datele dvs. personale.
1. inteleg banca sa aiba datele mele si sa le ceara oriunde vrea
2. inteleg firma de recuperare sa aiba datele mele - de fapt limitat, nu mai gasesc legea

Nu inteleg firma de recuperare sa aiba drept sa ofere altcuiva datele mele fara consintamantul meu .. nu au nici un 'contract' cu mine legat de prelucrarea datelor personale, nici un fel de acord.
Firma de recuperare are un interes legitim: recuperarea creantei. In vederea recuperarii creantei, va proceseaza datele cu caracter personal. Ce anume este in neregula?

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caracter personal Gyulypas Gyulypas Are voie o firmă de recuperări creanțe să folosească datele mele cu caracter personal, ținând cont de noua lege privind protecția datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)