avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prelucrarea datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Are voie o firmă de recuperări creanțe să folosească datele mele cu caracter personal, ținând cont de noua lege privind protecția datelor cu caracter personal? Exemplu : contract de credit în 2002 cu ING Bank neachitat. Banca vinde datoria unei firme de recuperări creanțe. În ce măsură firma de recuperări creanțe se poate folosi de datele mele personale? După întrarea în vigoare a legii europene (DGPR), pot solicita firmei de recuperări creanțe să fiu uitat și să le interzic folosirea datelor mele personale?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:53, 26 Iunie 2018
Nu puteti. Exista un interes legitim in cazul dvs. Si anume: recuperarea creantei.
Mulțumesc pentru răspuns. Deci dacă există un interes legitim, orice persoana juridica poate prelua și prelucra informațiile cu caracter personal fără acordul persoanei în cauză?

Company Advising a scris:

Nu puteti. Exista un interes legitim in cazul dvs. Si anume: recuperarea creantei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut. Daca se dovedeste interesul legitim pot refuza stergerea datelor ( este specificat expres in Regulamentul 679/2016 ). Dar daca va executa silit si nu ati mai platit nimic in ultimii 3 ani, aveti sanse prin contestatie la executare. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare AndreiDobrea AndreiDobrea Buna ziua! Am un credit la un IFN scadent doar de 10 zile. Din prima zi de scadenta am fost contactat de o firma de recuperari creante. Acestia m-au hartuit cu ... (vezi toată discuția)
Date personale banca/recuperator credit oviav oviav Buna ziua, Am solicitat de la o banca o adresa de inchidere a creditului raportat la Biroul de Credit. Creditul era din 2008 si a fost predata(vanduta) ... (vezi toată discuția)
Recuperare top factoring. mă pot opune prelucrării datelor cu caracter personal? ionuthau ionuthau buna ziua as dori un ajutor un raspuns referitor la top factoring am avut un abonament la orange pana in anul 2014 care nu am mai platit pe motivul ca am ramas ... (vezi toată discuția)