Buna ziua! Am un credit la un IFN scadent doar de 10 zile. Din prima zi de scadenta am fost contactat de o firma de recuperari creante. Acestia m-au hartuit cu mesaje si ba chiar cu amenintarea cu vizita la domiciliu. Tin sa intreb daca este legal ca aceasta firma sa-mi prelucreze datele personale fara a semna ceva cu ei ci doar cu IFN ul respectiv, care nu m-a contactat niciodata.?
Acest recuperator poate apela la un executor judecătoresc să vă execute silit. Nu-i legal sa vă vina la ușă, decât însoțit de executor, după ce se încuviințează de către instanță începerea executării.
Este legal sa prelucreze datele cu caracter personal. Conform Reg. 679 / 2016, prelucrarea datelor cu caracter personal se poate face si de un tert (imputernicit), atunci cand exista un interes legitim. Nu trebuie sa aveti dvs. nimic semnat cu firma de recuperari creante.
In schimb, sa vina la dvs. acasa sau la serviciu, nu.
Hartuire
Bianca Bella baci
Buna ziua sunt sunat frecvent de o companie de recuperari,acestia mi-au aflat emailul de la compania de telefonie mobila unde sunt abonat,au inceput sa trimita ... (vezi toată discuția)