Am fost debranșat de la țevile de căldură pentru că permit accesul muncitorilor la țevile de căldură, în lipsa asigurării reparațiilor ulterioare. Ce pot să fac?
Luni am gasit afis la avizier precum ca in weekend se vor schimba tevile de caldura in bloc si trebuie sa fie cineva acasa sa permita accesul muncitorilor. Joi m-am intalnit cu presedintele l-am intrebat daca sunt asigurate si lucrarile de reparatie si mi-a spus ca "nu, alea le faci pe banii tai". Am ramas masca. I-am spus ca daca nu imi sunt asigurate si reparatiile in casa, nu permit accesul nimanui. A spus ca pe el nu il intereseaza, ca asa s-a hotarat la sedinta si daca nu permit accesul ma debransaza. M-a pus sa semnez o declaratie pe proprie raspundere ca imi dau acordul sa fiu debransat, pe care normal ca nu am semnat-o. Azi dimineata am fost debransat. Ce pot sa fac?
Ce nu ne spuneti dvs. - si este f. important ca sa putem continua discutia - Mai sunt apartamente bransate la sistemul centralizat? Ati ramas doar dvs. in situatia de a consuma energie termica sau mai sunt si altii, poate pe alte coloane ?
Daca toti proprietarii nu mai consuma energie termica de la sistemul centralizat si ati hotarat degajarea tevilor de caldura, in casa dvs. cine ar trebui sa faca ceva ordine pe-acolo, as. prop., o firma, o institutie?
Stimate domn !
Spuneti ca lucrarea a fost de schimbare a tevilor de caldura. Lucrarea a fost anuntata cu cele cinci zile in avans si la avizier. pana aici toate bune si corecte.
Pentru a lamuri mai clar situatia, ar trebui sa precizati mai multre detalii tehnice ale instalatiei de agent termic. Ce inseamna ca v-au debransat? Erati singur pe coloana respectiva ? Fara detalii mai multe este greu de inteles mai bine situatia expusa .
Cu stima, Aurelian.B
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cate stiu eu, acele tevi sunt proprietatea asociatiei, deci a locatarilor din bloc. Ceea ce inseamna ca intretinerea lor se face pe banii asociatiei, deci, din nou, a locatarilor.
Caz in care, eu sunt de parere ca decizia asociatiei de a lasa proprietarii sa efectueze, reparatiile in apartamente in mod individual a fost una corecta. In acest fel fiecare isi reface finisajele cum doreste, si la nivelul de calitate dorit. Altfel toti proprietarii ar constitui un fond comun, la care ar cotiza in mod egal, insa fiecare ar avea pretentia ca reparatia sa ii aduca apartamentul la forma anterioara. Bineinteles, cine are in casa finisaje mai "de lux" ar beneficia de o cota mai mare din fondul de reparatii (lucrarea ar fi mai costisitoare) iar cine are finisaje "clasice" de o cota mai mica decat participatia la fond.
virgil1950 cam are dreptate!
Nu se cunoste situatia exactâ deci sfaturile sunt bazate numai pe supozitii.
Dvs aveti o prb de definitie a proprietâtii într-un imobil colectiv.
Lucrarile asupra spatiilor comune se decid in Adunarea generala de catre proprietari sau de catre Comitetul
Asociatiei. Odata aprobate trebuie efectuate. Ele se suporta din fondul de reparatii sau din alte fonduri ale asociatiei ( chirii, etc). Ceea ce tine de proprietatea fiecaruia trebuie sa suporte fiecare proprietar. Degeaba se inlocuiesc tevile la celelalte apartamente daca cele pentru care accesul se face prin apartamentul dvs nu pot fi schimbate. E intr-adevar neplacut si poate costisitoare interventia, dar la bloc avem de-a face cu spatii comune . Mai degraba stati cu cei care vor interveni pentru a minimiza deranjul. Perioada calda e singura cand se poate repara, probabil ca de aici vine si masura coercitiva a administratorului.
Plata caldura
ivanvintilica
Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)