avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociația de proprietari

Am o problema cu care ma confrunt de cateva luni de zile!Suntem un bloc cu 28 ap.si deținem asociatie de proprietari!Unul dintre proprietari dorește schimbarea coloanelor de încălzire pe motiv că nu are suficientă căldură!Asociația ă facut reclamații către Termoficare si raspunsul dat ă fost ca exista mai multe motive pt care nu ar avea căldură suficientă:1-ar putea fi colmatate țevile;2-exista modificări aduse instalațiilor termice motiv pt care agentul termic nu mai este distribuit dupa proiectul facut !Precizez ca s-au facut debransari în multe dintre ap.de-a lungul timpului!Personal nu sunt de acord cu schimbarea coloanelor de încălzire deoarece eu nu am probleme cu căldura si mi-am facut renovari interioare,motiv pt care nu doresc sa mi se distrugă îmbunătățirile făcute!Sunt debransata la baie si bucătărie dinainte de 2010 cand era legal si țevile de căldură au fost mascate în perete de rigips!Conform legii stiu ca sunt obligată să îi las să schimbe țevile dar pretind sa mi se faca reparațiile din fondul de reparații al asociației!Asociația nu dorește acest lucru pe motiv că sunt mascate țevile!Dar din moment ce sunt debransata nu e normal sa fie mascate?ce as putea sa fac?Va rog sa ma îndrumați!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:13, 10 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrari dintr-astea, de exemplu schimbarea coloanelor verticale, au rost doar daca majoritatea proprietarilor cer / doresc acest lucru. Daca blocul este vechi si majoritatea proprietarilor isi incalzesc locuintile prin termoficare, se poate studia si posibilitatea inlocuirii coloanelor, dar daca aveti si proprietari care au centrale termice (vedeti in ce proportie), atunci este mai dificil, si nu de alta, ci din cauza discutiilor interminabile. Practic, legal, toti proprietarii trebuie sa participe la schimbarea tevilor sau ce-o mai fi pe-acolo.
In alta ordine de idei - cu ocazia schimbarii coloanelor verticale, sigur se produc "pagube colaterale" a caror reparare (aducerea la aceeasi situatie dinaintea efectuarii reparatiilor), trebuie suportata din acelasi fond de reparatii. Nu exista ca asociatia nu doreste acest lucru. Dvs. aveti dreptate si trebuie sa aveti o dovada scrisa a asociatiei care refuza efectuarea reparatiilor interioare prilejuite de inlocuirea coloanelor.
Totusi, de cele mai multe ori, se discuta si se cade la o intelegere intre dvs.
1-locuitul in imobil d elocuit in comun oblkiga locatarii/proprietarii sa respecte dispozitiile in vigoare
In asociatia de proprietari hotararile sunt adoptate cu majoritate,.minoritatea avand obligatia sa respecte hotararile adunarii generale
daca apreciati ca hotararile adoptate va genereaza prejudicii,aveti dreptul sa contestati in instanta respectiva hotarare
2-Asociatia de proprietari are obligatia sa administreze partea comuna de constructii si de instalatii
Proprietarii au obligatia sa permita accesul reprezentantului asociatiei de proprietri pentru interventia asupra partii comune de condominiu
legiuitorul a impus asociatiei de proprietari sa administreze partea comuna de condominiu si nu se refaca finisajele interioare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Neplata partilor comune la caldura PetruCri PetruCri Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez. Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai ... (vezi toată discuția)